A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jan van Ingen
17 januari 2023 22:49


Gemeente sluit overeenkomst voor preventie middelengebruik bij Nijkerkse jongeren
Foto: Gemeente sluit overeenkomst voor preventie middelengebruik bij Nijkerkse jongeren
wethouder René Windhouwer tekent de overeenkomst met het Trimbos-instituut . Foto: Gemeente Nijkerk

- De gemeente Nijkerk wil het gebruik van verslavende middelen zo veel mogelijk voorkomen. De aanpak voor alcohol en drugs wordt de komende jaren vernieuwd. Op 16 januari heeft wethouder René Windhouwer een overeenkomst met het Trimbos-instituut ondertekend voor deelname aan het OKO-model. OKO staat voor Opgroeien in een Kansrijke Omgeving. In dit model wordt de omgeving van jongeren sterker betrokken bij de preventie van middelengebruik.

Wethouder René Windhouwer: ‘OKO werkt met monitoring, via een vragenlijst voor jongeren. De vragenlijst gaat niet alleen over middelengebruik, maar juist ook over hoe het op school gaat en of de jongere gelukkig is. Met de resultaten van de vragenlijsten kan de gemeente Nijkerk de werkwijze voor het ontmoedigen van middelengebruik zo nodig aanpassen. Samen met haar partners en bijvoorbeeld ouders.’

De afgelopen jaren

Het Expertiseteam Drugs van de gemeente heeft inwoners en jongeren in de afgelopen jaren regelmatig voorlichting gegeven. Dit deed zij samen met onder andere Jeugd- en Jongerenwerk, wijkagenten, HALT en Eigen Plan.

Samenwerking met Trimbos-instituut en Nederlands Jeugdinstituut

De gemeente sluit nu aan bij het OKO-model. Dit gebeurt in samenwerking met het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut. Met dit model hebben andere gemeenten inmiddels goede ervaringen opgedaan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Nijkerk Nieuws 

nijkerk voorpagina jongeren nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie