Ankeiler: "Het is een druppel op de gloeiende plaat," zo zegt Wil van Kooij, "maar Stichting Together One Family (TOF) is heel erg dankbaar voor de €750,- die opgehaald is tijdens de Kerstsamenzang in Hoevelaken, waarvan 18 kachels gekocht zijn." De kachels zijn inmiddels met groot transport aangekomen in Oekraïne, waar de mensen ze dankbaar zullen ontvangen.

- "Het is een druppel op de gloeiende plaat," zo zegt Wil van Kooij, "maar Stichting Together One Family (TOF) is heel erg dankbaar voor de €750,- die opgehaald is tijdens de Kerstsamenzang in Hoevelaken, waarvan 18 kachels gekocht zijn." De kachels zijn inmiddels met groot transport aangekomen in Oekraïne, waar de mensen ze dankbaar zullen ontvangen. "We kunnen lang niet iedereen helpen, er is op veel plekken geen stroom, het is koud, voedsel is schaars, maar wat we aan hulp kunnen bieden, daar zetten we ons voor in."

Van Kooij volgt het transport op de voet en is constant in contact met de chauffeurs van TOF. "Ik ben zelf de vrachtwagen ingeklommen om de kachels er in te zetten. En natuurlijk wil ik weten of de goederen goed aankomen. Het is bij de grens van Hongarije/ Roemenië even heel spannend ( De vorige keer mochten middelen de grens niet over), maar gelukkig is dat goed gegaan en zijn ze nu in Oekraine".

Door de bekendheid van de actie, heeft Wil inmiddels meer spontane donaties gekregen en kan er in februari weer een transport naar Oekraine. Zo hopen ze zo veel mogelijk mensen toch wat warmte te geven in alle oorlogsellende die maar voortduurt.

Meer informatie over de Stichting kunt u vinden op: https://www.stichtingtofbarneveld.nl/

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel