Ankeiler: André Kuipers moest lachen toen hij deze vraag hoorde. In de Uitzending van 'Uit de Veren' bij A1 Radio gaf Kuipers er uitvoerig antwoord op: "Taart eten we niet in de ruimte.

- André Kuipers moest lachen toen hij deze vraag hoorde. In de Uitzending van 'Uit de Veren' bij A1 Radio gaf Kuipers er uitvoerig antwoord op: "Taart eten we niet in de ruimte. Kruimels moet je zien te voorkomen, dat zweeft overal rond. Al ons eten is daarom ook plakkerig. Maar feestjes worden zeker gehouden in de ruimte! We dansen dan zwevend in de capsule op muziek die we mee hebben, als het Kerst is, hebben we kerstversiering mee en er is zelf een gitaar mee, waar op gespeeld kan worden." Het is de vraag die Robert van Eerde stelde aan Kuipers.

Daarmee wint Van Eerde kaartjes voor de voorstelling van Kuipers op donderdag 26 januari in het Schaffelaar Theater in Barneveld.

Kuipers was in de uitzending om een paar brandende vragen te beantwoorden van de luiteraars. Zo hoorden wij dat André Kuipers absoluut geen acteur is en een hoofdrol in een 'ruimtefilm' niet ziet zitten. Een bijrol lijkt hem erg leuk; "Maar ik ben opgeleid als arts en ik ben astronaut geworden, geen acteur".
Heb je wel iets gezien wat je niet kan verklaren?, was een derde vraag. En het antwoord was 'ja', een 'knipperend' licht dacht Kuipers aanvankelijk in de ruimte te zien, wat eigenlijk niet kan. Het bleek later een satelliet te zijn, wat weerspiegelede en het daardoor leek alsof het knipperde. "Wetenschappers zijn wel altijd op zoek naar ander leven in de ruimte."

De voorstelling van André Kuipers gaat over een stukje geschiedenis van de ruimtevaart, het heden, maar vooral ook over de toekomst. "Er komen dingen aan die we nog niet kunnen bedenken, voelen of ervaren", aldus Kuipers.

Kees van den Heuvel, presentator van Uit de Veren, wilde toch erg graag weten hoe het allemaal gaat wanneer je moet poepen in de ruimte. Dat antwoord en meer is terug te luisteren op: https://www.a1mediagroep.nl/gemist/aflevering/119605-uit-de-veren

Het interview met Andre Kuipers begint om 9.34 uur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Meer over

Deel dit artikel