A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Patrick Kelderman
26 januari 2023 19:14


Drie winnaars HackShield gehuldigd
Foto: Drie winnaars HackShield gehuldigd
Winnaars Hackshield. Foto: Gemeente Barneveld

- Burgemeester Jan Luteijn en hoofdagent Eric van Voskuilen hebben woensdag 25 januari 2023 de drie beste HackShield-spelers gehuldigd. De winnaars werden met een politieauto op school opgehaald en ontvingen een onderscheiding en een prijs.

HackShield is een online spel dat kinderen weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Ze leren door de game te spelen hoe ze zichzelf én hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaren zoals hacken, datalekken, phishing en geldezels. ,,Als gemeente willen we alle inwoners, jong en oud, helpen geen slachtoffer te worden van online criminelen. Daarom hebben we ons aangesloten bij HackShield en willen we graag dat zoveel mogelijk kinderen meedoen”, aldus burgemeester Jan Luteijn.

De lokale competitie ging op 14 oktober 2022 van start vanuit Kindcentrum De Spreng, waar de kinderen uit de bovenbouw bezoek kregen van de politieagent Eric van Voskuilen. Samen bekeken zij de première van een video van jeugdagent Christel Riemersma en burgemeester Jan Luteijn. Zij deden daarin de oproep aan alle kinderen tussen 8 en 12 jaar op om Cyber Agent in de gemeente Barneveld te worden door de game te spelen.

De drie beste spelers van de eerste HackShield Battle zijn:
⦁Petter de Kool van Kindcentrum De Spreng
⦁Floris Kersbergen van basisschool De Bron
⦁Fedde Kootstra van Kindcentrum De Spreng

Naast de lokale online battle is ook het lesprogramma HackShield in de Klas beschikbaar voor scholen die actief aandacht willen besteden aan online veiligheid. Burgemeester Jan Luteijn heeft alle basisscholen in de gemeente Barneveld per brief uitgenodigd om hier mee aan de slag te gaan. Inmiddels doen circa 220 kinderen mee aan de gemeentelijke competitie via deze website.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Best Nieuws 

politie barneveld voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie