A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Patrick Kelderman
26 januari 2023 19:33


Maatregelen Paasbos hebben gunstig effect op leefbaarheid
Foto: Maatregelen Paasbos hebben gunstig effect op leefbaarheid
gemeente Nijkerk. Foto: A1 Mediagroep

- De maatregelen om de overlast rondom winkelcentrum Paasbos terug te dringen werpen hun vruchten af. Het percentage bewoners dat wel eens overlast ervaart is van 48 naar 37 procent gedaald. Dit blijkt uit het leefbaarheidsonderzoek dat najaar 2022 is gehouden. Ook het aantal deelnemers wat zich wel eens onveilig voelt in de wijk is gedaald.

In de omgeving van het winkelcentrum werd in het verleden de meeste overlast ervaren. Daar zien we dat de daling van de cijfers het grootst is. De onderzoekers schrijven dit toe aan de tijdelijke camera en slimme mosquito’s op deze plek. Slimme mosquito’s zijn apparaatjes die een hoogfrequente toon verspreiden die alleen jongeren kunnen horen. Een onderdeel van de wijkgerichte aanpak was het openen van de sportschool Muay Thai voor jongerenactiviteiten. Verder is extra verlichting geplaatst. Samen met de tijdelijke camera en het snoeien van heggen heeft deze maatregel het meest geholpen.

Minder klachten, meer veiligheidsgevoel

Na aanhoudende klachten van overlast besloot de gemeente tot een wijkgerichte aanpak in Paasbos. De hierboven genoemde maatregelen en de leefbaarheidsonderzoeken waren de belangrijkste onderdelen. Burgemeester Gerard Renkema: “Het is mooi om te zien dat de aanpak resultaat heeft opgeleverd. Er zijn minder klachten en het veiligheidsgevoel is toegenomen. We blijven ons natuurlijk inzetten om de leefbaarheid in Paasbos op een goed niveau te houden. Eerder hebben we een maatregel aangekondigd om straatcoaches in te zetten. Die gaan we de komende tijd uitwerken.”

Uit het door onderzoeksbureau Enneüs uitgevoerde onderzoek blijkt dat afvaloverlast het meest voorkomt. Dat was bij het vorige onderzoek ook al het geval. De bewoners is ook gevraagd of ze vertrouwen hebben in de aanpak van de gemeente op het gebied van overlast. Dit leverde het cijfer 5,6 op (was 5,8). Het ervaren veiligheidsgevoel steeg van een 7,0 naar een 7,4.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Nijkerk Nieuws 

nijkerk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie