Geschreven door Tijmen van Ginkel
5 februari 2023 10:06

SDVB is DE grote winnaar van het weekend.
. Foto:

- SDVB wint met 0-1 bij CSV Apeldoorn door een doelpunt van Levi Smit, alle concurrenten speelden gelijk en daarmee nadert SDVB, op twee punten, de veilige haven

Bart Schreuder koos er voor om met dezelfde opstelling te beginnen als vorige week. De tegenstander was CSV Apeldoorn. Vorig seizoen samen met SDVB gepromoveerd. Dit seizoen was de uitslag in Barneveld 2-0 voor SDVB. De wedstrijd begon afwachtend. De hele eerste helft wilde het geen wedstrijd worden. Er was slechts één kans vermeldenswaardig en die was voor SDVB; Ricardo Mengerink lepelde de bal in de kruising, maar keeper Bredewolt kon hem makkelijk pakken. Het was gewoon bar slecht.

Na de thee rommelde het aanvankelijk gewoon verder. Halverwege de tweede helft was er de eerste mogelijkheid voor CSV, maar dat was omdat SDVB achterin prutste, Ruben van de Streek kon de bal net op tijd wegplukken. Het venijn van deze wedstrijd zat in de staart. Meteen na die actie van CSV besloot SDVB te wisselen. De jonkies Shan Biwott en Thimo Vink kwamen in de ploeg en hierdoor kantelde de wedstrijd in het voordeel van SDVB.

Plots was er wel serieuze druk op het doel van Apeldoorn. Vorige week scoorde Zakaria el Biyar twee keer met een schuiver van de rand van de zestien. Nu werd hij ook wel vier keer op soort gelijke manier in stelling gebracht. Maar deze keer waren zijn schoten niet zo fel en energiek en de keeper werd niet in verlegenheid gebracht. Maar toch was het een teken aan de wand: er werden kansen gecreëerd.

Je voelde de treffer komen. Thimo Vink profiteerde bijna van een onzekerheid van de keeper, maar schoot naast. In de 82e minuut was het dan eindelijk zover. Thimo Vink stormde met de bal over links naar de achterlijn, hij trok hard voor. De keeper was een fractie te laat en achter hem stond Levi Smit klaar om de bal binnen te lopen. Eindelijk was de ban gebroken. De voorsprong was daar.

Maar Apeldoorn gaf zich nog niet gewonnen. Trainer Jan Kromkamp probeerde met een dubbele wissel alsnog een punt uit het vuur te slepen. Dat lukte in de 90e minuut bijna. Invaller Cedric Bultman haalde uit, maar schoot loeihard op de paal. Even later werd er over gekopt en vervolgens was Ruben van de Streek in de kluts de winnaar. Bij CSV lag achter natuurlijk alles open. Daar konden Shan Biwott en Thimo Vink net niet van profiteren. Het laatste fluitsignaal werd met een jubel begroet. Eindelijk was er weer een driepunter binnen. En wat voor een.

Bart Schreuder vond het wel terecht: “Het initiatief lag wel bij ons denk ik. We hebben de wedstrijd gecontroleerd. En wat wij tot nu toe nooit gehad hebben dit seizoen, is dat zo’n bal op de paal, dat die een keer op de paal gaat. Eerder gingen ze bij ons er allemaal in. Nu zit het een keertje mee, maar dat hebben de jongens ook afgedwongen, het zoet van deze overwinning is belangrijk”

Het blijken hele belangrijke punten voor de stand op de ranglijst. Weliswaar staat SDVB nog steeds op een directe degradatieplaats 15, maar doordat Olde Veste, Flevo Boys,HZVV en Berkum allemaal gelijk spelen, loopt SDVB wel 2 punten in. De nummers 15 en 16 degraderen direct en de nummers 13 en 14 spelen p/d met de eerste klasse. Berkum staat op de veilige 12e plaats, maar slechts 2 punten boven Barneveld…..

Opstelling: Ruben van de Streek(k), Maikel Jansen, Timo Schefczyk, Finn Kluiver, Kevin Greeven, Milan van Elten, Roy Bronkhorst, Rico Kuijt(66. Shan Biwott), Zakaria el Biyar, Ricardo Mengerink(66.Thimo Vink), Rob Knul(45. Levi Smit)

Scheidsrechter: G.H.A. Stevens uit Neerpelt(B)