A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
6 februari 2023 19:42


Een geslaagde wintereditie van Gluren bij de Buren in Nijkerk!
Foto: Een geslaagde wintereditie van Gluren bij de Buren in Nijkerk!
Pop en Rock Koor in de bibliotheek. Foto: Jeroen Brons

- Afgelopen zondag 5 februari waren gratis optredens te bezoeken van lokale podiumkunstenaars in 1050 huiskamers verspreid over het hele land, waaronder hier in de gemeente Nijkerk. Gluren bij de Buren, een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert, vond in 2023 eindelijk weer in de winter plaats . In 28 Nijkerkse huiskamers traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten. Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances.

Naast huiskamers hebben ook buurthuizen, zorgwoningen en jongerencentra hun deuren geopend en een bühne gecreëerd voor lokaal talent. Bij de twee locaties van basisschool Het Baken waren optredens te zien van Fujaro, Woodsmoke Getaway en Hans Haak. Bij Philadelphia locatie de Philatuin bracht Two Directions wijkgenoten bij elkaar.

Programmamaker Yop Coolen: 'Ik vond het ontzettend leuk om te zien dat in de hele gemeente de huiskamer deuren werden geopend voor buurtgenoten. Zo was er niet alleen in Nijkerk een vol programma, maar was er ook in Nijkerkerveen en Hoevelaken genoeg te zien. Zelfs in Appel kon je gaan Gluren bij de Buren. Ik ben trots op het programma wat er is neergezet en hoe het is gelukt om een boel lokaal talent een podium te bieden. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende editie!'

Na de Wintereditie gaat de organisatie alweer aan de slag met de zomereditie van Gluren bij de Buren. Deze editie vindt plaats op 2 juli 2023 in Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Harderwijk, Hengelo, Huissen, Leusden, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zutphen en Zwolle. De aanmeldingen voor de Zomereditie openen half maart.

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt in Nijkerk in samenwerking met Bibliotheek Nijkerk georganiseerd.

Gluren bij de Buren - het Baken - Foto: Jeroen Brons

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Amersfoort  Arnhem  Breda  Buren  Deventer  Doetinchem  Dordrecht  Harderwijk  Hengelo  Leusden  Maastricht  Nijkerk  Roermond  Sittard-Geleen  Soest  Stichtse Vecht  Utrecht  Venlo  Wageningen  Woerden  Zaanstad  Zutphen  Zwolle Nieuws 

nijkerk voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie