A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
7 februari 2023 16:51


“Wees je bewust dat je als gezagsdrager grote waarde wordt toegekend”
Foto: “Wees je bewust dat je als gezagsdrager grote waarde wordt toegekend”
Beeld uit gesprek met Luteijn. Foto: A1 Mediagroep

- 10 februari is dan écht het afscheid van Jan Luteijn. A1 Mediagroep sprak hem na de voordracht van Jacco van der Tak. Wij vroegen hoe het is om te starten in de gemeente Barneveld en wat de beste tips zijn om de ins en outs goed te leren kennen. Een man met lef, een zij-instromer, zonder bestuurlijke ervaring. Jan Luteijn heeft veel vertrouwen in Van der Tak als nieuwe burgemeester.

Luteijn gunt van der Tak in ieder geval een andere start: “Ik ben begonnen in corona-tijd. Dat beperkt je natuurlijk op verschillende vlakken.”

“Ga meteen met raadsleden kennismaken, vind snel de kernspelers, ga naar buiten, spreek ondernemers en de verschillende kerkgemeenschappen. Zorg dat je in de eerste drie maanden, zo voor de zomer, de belangrijkste spelers hebt gesproken. Wel zo efficient mogelijk, want alles is hier groot en veel.” Luteijn geeft ook aan zelf altijd nog beschikbaar te zijn voor vragen en hij weet zeker dat de burgemeester van Voorthuizen, oud burgemeester van Barneveld, altijd tijd heeft voor een bakje koffie.

“Let op de verschillen en leer de 9 dorpen kennen, dat is heel belangrijk binnen de gemeente. Wees je er bewust van dat je als gezagsdrager grote waarde wordt toegekend.”

Jan Luteijn heeft de gemeente in zijn hart gesloten. “Mijn vrouw en ik waren ons er heel bewust van dat het maar tijdelijk zou zijn, om hier in Barneveld te zijn. Als dan straks de laatste hamerslag klinkt, zal er wel een traantje vallen.”
Met een goed gevoel zal Luteijn en zijn vrouw teruggaan naar Numansdorp.

Op 9 februari zal in een bijzondere raadvergadering Jacco van der Tak geïnstalleerd worden.

op 10 februari wordt er afscheid genomen van Jan Luteijn.
Een persoonlijk afscheidsbericht kan gestuurd worden naar: [email protected]

Bekijk het gesprek met de vertrekkend burgemeester hier:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Best Nieuws 

barneveld voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie