A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Patrick Kelderman
14 februari 2023 19:19


Femke van Duijn wint Barneveldse voorleeswedstrijd
Foto: Femke van Duijn wint Barneveldse voorleeswedstrijd
Deelnemers en organisatie Barneveldse voorleeswedstrijd. Foto: Zoya Boonstra

- De tienjarige Femke van Duijn van basisschool De Spreng uit Barneveld heeft maandag 13 februari de eerste lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen met haar voorleessessie uit het boek Matilda van Roald Dahl. Zeven kandidaten van verschillende basisscholen uit Barneveld en Voorthuizen hebben, aangemoedigd door hun supporters, een fragment voorgelezen uit een zelfgekozen boek.

Kindertheater Brillekip presenteerde de avond en de jury, bestaande uit Iris Vlaanderen (leesconsulent bij de Bibliotheek Barneveld) Anne-Roos van den Berg (winnaar van vorig jaar) en Dieta Malestein (schrijver), heeft een winnaar verkozen uit de kandidaten.

De wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Barneveld. Het betrof een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Er volgen nog twee lokale rondes op 22 en 23 februari. De drie winnaars zullen binnenkort de gemeente Barneveld vertegenwoordigen in de regionale finale die dit jaar op 15 maart ook wordt georganiseerd door de Bibliotheek Barneveld. Wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2023.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Best Nieuws 

barneveld voorpagina bibliotheek nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Nijkerk Afslag A28



Aquaduct Harderwijk

advertentie