A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jan van Ingen
14 maart 2023 19:49


Regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd in de Bibliotheek Barneveld
Foto: Regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd in de Bibliotheek Barneveld
Aandacht bij de jury. Foto: Bibliotheek Barneveld

- Woensdag 15 maart a.s. om 19.00 uur vindt de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in de Bibliotheek Barneveld. Naar verwachting zullen 11 kandidaten uit de regio Gelderland, inclusief de 3 winnaars uit de regio Barneveld, dan voorlezen voor de 3 juryleden.

De jury voor de regionale finale bestaat uit wethouder Mijntje Pluimers-Foeken, kinderboekenschrijfster Gineke van de Glind en directeur van de Bibliotheek gemeente Barneveld Miranda van Ooijen.

Winnaars uit de regio

Aan de regionale finale doen vanuit de omgeving Barneveld mee: Femke van Duijn (10 jaar) van basisschool De Spreng uit Barneveld, Anouk Uittenbogaard (12 jaar) van CBS Korenmaat uit Scherpenzeel en Willemijn Vonk (11 jaar) van IKC Juliana uit Barneveld. De overige kandidaten komen uit Harderwijk, Putten, Ermelo, Nunspeet en Nijkerk.

Landelijke finale

De winnaar van de regionale ronde op 15 maart a.s. mag door naar de provinciale finale. En in de landelijke finale strijden de uiteindelijke 12 provinciale voorleeskampioenen voor de titel ‘De Nationale Voorleeskampioen’. Deze finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2023 vindt plaats op 24 mei 2023 in TivoliVredenburg in Utrecht.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Best  Ermelo  Harderwijk  Nijkerk  Nunspeet  Putten  Scherpenzeel  Utrecht Nieuws 

barneveld voorpagina bibliotheek nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie