A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
15 maart 2023 19:41


Lange rijen bij stembureaus in Nijkerk
Foto: Lange rijen bij stembureaus in Nijkerk
Stembureau Kruiskerk. Foto: Ari-jan van de Bunt

- Lange rijen bij de stembureaus in de gemeente Nijkerk. 15 maart is de dag van de verkiezingen voor het Waterschap en de Provinciale Staten. Traditioneel de verkiezingen met de minste opkomst. Of de opkomst daadwerkelijk hoger is, zullen we later na de tellingen zien. Het beeld van een hogere opkomst kan ook beïnvloed worden, omdat er minder stembureaus zijn. Tóch lijkt het gevoel van de stemmers dat er 'wat moet veranderen' de grote reden te zijn om nu wel te stemmen, waar ze dat andere jaren niet deden.

Bij de Kruiskerk in Nijkerk staan de stemmers buiten de deur en ook bij het stadhuis van Nijkerk is het een drukte van belang. In Hoevelaken was er halverwege de middag een rij buiten de Stuw waar te nemen en op 'Inwoners van Hoevelaken' werd geklaagd dat het minimaal 35 minuten duurt voordat je aan de beurt bent om te stemmen. Om 21.00 uur kan er niet meer gestemd worden.

De telling van de stemmen is een openbare aangelegenheid. De regels van het bijwonen van de telling staan bij de stembureaus aangegeven.

Stembureau stadhuis - Foto: Ari-jan van de Bunt

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Nijkerk Nieuws 

verkiezingen nijkerk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie