Ankeiler: De politie heeft zaterdagmorgen waarschuwingsschoten gelost na de achtervolging van een verward ogende wegpiraat van 29 in Nijkerk.

- De politie heeft zaterdagmorgen waarschuwingsschoten gelost na de achtervolging van een verward ogende wegpiraat van 29 in Nijkerk.

De bestuurder kreeg eerder die nacht bij Hilversum een stopteken vanwege opvallend rijgedrag, maar gaf daaraan geen gehoor. De politie zette de achtervolging in, waarbij de bestuurder meerdere stoptekens negeerde. Daarop sloten meer politieauto's aan, van de Landelijke Eenheid.

Voertuig aantikken

Tijdens de achtervolging beging de bestuurder meerdere verkeersovertredingen. Bij Nijkerk besloten agenten het voertuig op een veilige plek aan te tikken en probeerden ze de auto tot stoppen te dwingen. Dat lukte, maar de bestuurder vluchtte de auto uit en stak de A28 over. Daarop loste de politie waarschuwingsschoten, waarna de verdachte kon worden aangehouden. Bij de aanhouding zijn zowel de auto van de verdachte als die van de politie beschadigd geraakt.

De Landelijke Eenheid doet verder onderzoek.

Meer over

Deel dit artikel