A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Lucas van der Kamp
18 maart 2023 19:05


Dammerspark in mei open
Foto: Dammerspark in mei open
Het Dammerspark in de wijk Doornsteeg. Foto: Lucas van der Kamp

- Het Dammerspark in de wijk Doornsteeg gaat in mei open, laat Smink Infra weten. Het park is volgens het Nijkerks bouwbedrijf af. ‘Wij zijn klaar.' Er moet alleen nog gras gezaaid en bomen geplant worden. Het wachten is op droger weer in het zaaiseizoen. ‘De hekken blijven staan totdat het gras aangeslagen is.' Bewoners kunnen al gebruik maken van het nieuw aangelegde park.

Het proces ging niet geheel soepel. Een ontwerpfout zorgt voor wat vertraging. De plek waar bomen komen te staan liep onder water. Het is te nat om het weg te pompen. 'Het is wachten op een oplossing.' De hekken worden pas weggehaald als de gemeente Nijkerk dat zegt.

Het park is gebouwd in opdracht van de gemeente Nijkerk. De bedoeling is dat het Dammerspark, dat tussen de Holkerbeek en de Dammersbeek ligt, de biodiversiteit verhoogt en door middel van wadi’s water vasthoudt.

Het park is een langgerekte groenstrook met een verhard wandelpad en een fietspad. Er is weinig verlichting om de natuur niet te verstoren als het donker is. Het park is een verbindend gebied tussen de Holkerbeek en de Dammersbeek waar bewoners door het park kunnen lopen om over te kunnen steken. Er zijn vier bruggen over het water wat door het park vloeit. Ook wordt dit een speelplek voor kinderen. In het park staat een speeltuin vlakbij het nieuwe schoolgebouw.

Een jaar geleden begon Smink Infra met de aanleg van het park. Dit park ligt in het nieuwbouwwijk Doorsteeg. Nu is het bijna echt af.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Nijkerk Nieuws 

natuur nijkerk voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie