Ankeiler: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging op de snelweg twee jongens aangehouden van 14 en 16 jaar oud in de buurt van Nijkerk.

- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging op de snelweg twee jongens aangehouden van 14 en 16 jaar oud in de buurt van Nijkerk. Ze reden veel te snel in een gestolen Franse auto. De 16-jarige bestuurder haalde een snelheid van 220 kilometer per uur.

De politie kreeg 's nachts een melding van een gestolen auto die via de A16 Nederland binnen reed. Agenten stonden ter hoogte van Breda klaar en gingen achter de Franse jongens aan. Maar de jonge bestuurder leek niet van plan te stoppen, zegt de politie. Hij probeerde de agenten af te schudden door bij knooppunt Hoevelaken van links naar rechts te bewegen.

Verhoord in Apeldoorn

De snelheidsduivels stopten in de buurt van Nijkerk toch de auto op de vluchtstrook. Agenten hielden de twee daarop aan. De jongens zijn in Apeldoorn ingesloten voor verhoor. De gestolen auto wordt teruggebracht naar de Franse eigenaar, aldus de politie.

Meer over

Deel dit artikel