A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
21 maart 2023 9:22


Basisscholen verrast met cheque voor aanschaf sport- en spelmateriaal
Foto: Basisscholen verrast met cheque voor aanschaf sport- en spelmateriaal
Be Active reikt waardebon uit. Foto: Be Active

- Elf basisscholen uit de gemeente Barneveld zijn door Be Active & Creative verrast met een cheque voor de aanschaf van sport- en spelmateriaal. Zij ontvingen de cheque, omdat zij mee hebben gedaan aan een onderzoek naar de motorische vaardigheden bij basisschoolleerlingen. Daarvoor namen zij een test af bij leerlingen vanaf de kleuterschool tot en met groep 8.

Aan de hand van de testresultaten kan de motorische ontwikkeling van een kind gevolgd worden en kan vroegtijdig gesignaleerd worden of een kind extra aandacht nodig heeft op het gebied van sport en bewegen. Maandag 20 maart ontving juf Suzanne van Zee namens de Prinses Amaliaschool de cheque uit handen van wethouder Mijntje Pluimers-Foeken en Joost van Hal van Be Active & Creative.

Binnen het Gezonde Leefstijlakkoord van de gemeente Barneveld heeft bewegen van de jonge generatie een belangrijke plek. Kinderen die plezier ervaren in sport en bewegen gaan motorisch sneller vooruit. Ook scoren zij beter op andere schoolvakken. Basisscholen spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van motorische vaardigheden van kinderen. Docenten Lichamelijke opvoeding bieden hiervoor veelzijdige programma’s aan. Vanaf volgend schooljaar zijn basisscholen in Nederland verplicht om twee lesuren per week bewegingsonderwijs te geven.

Met de resultaten van het onderzoek onder basisschoolleerlingen kan gemeentelijk beleid op het gebied van sport, bewegen en gezondheid verder worden geoptimaliseerd. Elke basisschool in de gemeente Barneveld kan een aanmelding indienen om ook mee te doen met het onderzoek.

Neem voor meer informatie over het onderzoek contact op met Be Active & Creative.
Joost van Hal, docent Bewegingsonderwijs, email [email protected]
Jacco Peelen, Coördinator Gezonde Leefstijl, email [email protected]

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld Sport 

sport barneveld voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie