Lead image 1:
Lead image TXT 1: Nijkerk krijgt groene en duurzame woonwijk OostStreeck: verkoop voor de zomer
Ankeiler: Het bestemmingsplan voor de nieuwe energieneutrale woonwijk OostStreeck, gelegen aan de Oude Barneveldseweg, is vastgesteld.

- Het bestemmingsplan voor de nieuwe energieneutrale woonwijk OostStreeck, gelegen aan de Oude Barneveldseweg, is vastgesteld. “We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor de verkoop en de vergunningen. We verwachten medio mei te starten met de voorverkoop”, aldus Herbert Bosch, ontwikkelaar van SamenThuis vastgoedontwikkeling, dat de nieuwe woonwijk ontwikkelt.

Er komen totaal 165 woningen en appartementen in de wijk. "60% van de woningen heeft een gemaximaliseerde verkoopprijs gekregen van de gemeente. Deze prijzen variëren van sociale koop van €219.000 tot middensegment koopwoningen in twee categorieën maximaal €301.000 en €429.000. De overige 40% betreft vrijesectorwoningen, zoals hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen", vertelt Bosch.

Soorten woningen

De nieuwe wijk in Nijkerk zal verschillende soorten woningen bevatten, waaronder startersappartementen, seniorenwoningen, eengezinswoningen, tweekappers, rijtjeshuizen en vrijstaande woningen. Zowel koop als huur. "Voor iedereen is er wat, maar onze focus ligt op starters en senioren."

Duurzaam en energieneutraal

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt voor de nieuwe wijk. "De daken zullen voor een deel bedekt zijn met zonnepanelen en woningen worden uitgerust met warmtepompen", zegt Bosch. De wijk zal niet alleen duurzaam, maar ook energieneutraal zijn, wat volgens Bosch uniek is: "Andere plannen in Nijkerk zijn duurzaam, maar wij zijn het eerste plan waarbij alle koopwoningen volledig energieneutraal gaat zijn. Daar zijn we uniek in. Dat kan de bewoner flink schelen in de portemonnee."

Groen

Naast duurzaamheid zal OostStreeck tevens een groene wijk worden. "De waardevolle bomen die er nu staan, willen we zoveel mogelijk handhaven en we gaan ook veel groen toevoegen. Dit groen zal niet alleen te zien zijn in de grote tuinen, maar ook in het openbaar gebied. Zo handhaven we de bestaande houtenwallen en komen er ook nieuwe", aldus Bosch.

Tot nu toe verloopt het proces volgens planning. Naar verwachting kan er snel na de zomer met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw worden gestart. Voor vragen of belangstelling kunt u naar de website van OostStreeck.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel