A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Patrick Kelderman
13 april 2023 17:55


Lions Hoevelaken verkoopt aspergediners
Foto: Lions Hoevelaken verkoopt aspergediners
Groene en witte asperges. Foto: Google afbeeldingen

- Jaarlijks besteedt de Lionsclub Hoevelaken de opbrengst van haar acties aan Hoevelakense organisaties die een financiële injectie heel goed kunnen gebruiken. De club heeft ook dit keer twee goede doelen gekozen die voor een donatie in aanmerking komen. Het betreft hier de Stichting Gezinshuis Zeldenrust en stichting Familiehuis Nooitgedagt, beide gevestigd in Hoevelaken.

Voor het zover is, moeten er natuurlijk eerst nog wel inkomsten worden gegenereerd. En dat hopen de Lions vooral voor elkaar te krijgen door de verkoop van hun asperge diner box, waarin tal van ingrediënten zijn samengebracht die goed zijn voor een complete aspergemaaltijd voor twee personen.
Nieuw dit jaar is dat er ook voor een echt vegetarisch recept met oesterzwammen gekozen kan worden.
De box, inclusief uitgebreide receptuur, is te bestellen en kan op zaterdag 13 mei tijdens een bijzonder kunst event op de Brink worden afgehaald. Dit zal tussen 10:00 en 16:00 uur zijn.
Indien gewenst kan de Lionsclub de box met ingrediënten ook thuis bezorgen.

Bestellen kan tot en met 9 mei op www.lionsaspergediner.nl

Over gezinshuis Zeldenrust

Er zijn in Nederland veel kinderen die vanwege verdrietige omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Tot hun 18e jaar verblijven zij dan op een woongroep, in een gezinshuis of pleeggezin. Als ze 18 worden loopt die jeugdhulp in principe af, maar veel van deze jongeren zijn dan nog helemaal niet aan toe het aan op eigen benen staan. Dat is voor iedere jongere van die leeftijd niet eenvoudig maar zeker niet als je al een erg ingewikkeld leven achter de rug hebt. Er is daarom behoefte aan opvang en begeleiding van deze doelgroep. En dat is precies wat Gezinshuis Zeldenrust (al enkele jaren actief in Hoevelaken) in 2023 opstart. Aan ons erf grenst een gebouw, we noemen het 'De Loods' dat geschikt is gemaakt om te wonen met plek voor vier jongeren. Deze jongeren werken onder begeleiding van het gezinshuis, in twee jaar fasegewijs toe naar zelfstandigheid.

Over familiehuis Nooitgedacht

Dit familiehuis brengt twee generaties bij elkaar. Pleegkinderen met een rugzak worden hier opgevangen en ouderen van wie de mantelzorger even rust nodig heeft (respijtzorg). Stichting familiehuis Nooitgedagt heeft ten doel om het familiehuis en andere pleegouders in de omgeving van Hoevelaken en Nijkerk te ondersteunen met opvoedvragen en hun netwerk uit te breiden. Door uitbreiding van hun netwerk is pleegzorg langer vol te houden. De stichting wil in Hoevelaken en omgeving pleegkinderen financieel ondersteunen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Best  Nijkerk Nieuws 

voorpagina hoevelaken nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie