A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Robert Kreuning
16 april 2023 9:41


Hoevelaken speelt gelijk in Zeewolde en komt opnieuw met de schrik vrij
Foto: Hoevelaken speelt gelijk in Zeewolde en komt opnieuw met de schrik vrij
Hoevelaken en Zeewolde spelen gelijk. Foto: Robert Kreuning

- Het einde van de competitie in de Derde Klasse B komt in zicht, maar afgezien van het kampioenschap van VVOP zijn de kaarten bepaald nog niet geschud. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is er een hevige strijd om plaats twee op de ranglijst.

Op dit moment staat Hoevelaken daar nog altijd, met EFC punt gelijk op plaats drie en Zeewolde met twee punten daarachter op plaats vier. Deze situatie is na de 17e speelronde dezelfde als de ronde daarvoor en daarmee kwam Hoevelaken opnieuw met de schrik vrij. Hoevelaken deelde in Zeewolde de punten met de gastheren uit de polder, maar EFC profiteerde daarvan niet vanwege een 3-3 gelijkspel bij hekkensluiter Elspeet. Kortom, het blijft spannend in de kop van 3B, met ook nog Zwart-Wit ‘63 en KVVA, de komende tegenstander, op het vinkentouw.

Hoevelaken startte in Zeewolde met de wind in het gezicht en had in de eerste doorgang aanvallend niets in te brengen. Robin Elverding kopte de bal een keer net voorlangs en Coen Bos deed de bal met de buitenkant van de voet een keer op het dak van het doel belanden, maar daarmee zijn de aanvallende intenties van Hoevelaken wel genoemd.

Aan de andere kant had doelman Gijs Leebeek iets meer werk te doen, al was Zeewolde ook maar twee keer echt gevaarlijk. Beide momenten leidden tot niet meer dan een hoekschop na goed verdedigend werk van onder anderen de Hoevelakense sluitpost.

In de 35e minuut kwam Zeewolde toch op voorsprong, al leek die situatie niet echt gevaarlijk. Hoe dan ook, de 1-0 kwam op het scorebord en dat mocht op dat moment niet onverdiend worden genoemd.

Na de thee startte Hoevelaken met Siem Kooistra en Joep Timmerman voor Joost van den Heuvel en Paul Eleveld. Hiermee leken de aanvallende intenties voor Hoevelaken, dat nu met de wind in de rug speelde, duidelijk, maar het duurde tot de 61e minuut voordat de doelman van Zeewolde pas zijn eerste echte redding hoefde te verrichten. Kort daarna volgde een tweede dubbele Hoevelakense wissel met aanvallers Roan van de Pol en Mylan Hak voor Ludo Horst en Coen Bos, waarna de aanval op Zeewolde echt begon. Ruim twintig minuten lang zette Hoevelaken druk op het doel van Zeewolde, en hoewel de treffers in de lucht hingen kon Hoevelaken niet vaker dan eenmaal het net vinden. Na een soort van scrimmage wist Joep Timmerman het net te vinden: 1-1. Dat was het startsein voor de run op een overwinning en die was er zeker ook gekomen wanneer Daan Vinke in zijn run richting een treffer niet was uitgegleden, de poeier van Mylan Hak meer succes had gehad en de verdedigers van Zeewolde zich niet vol overtuiging voor de ingeschoten ballen hadden geworpen. Eenmaal scheerde de bal ook nog de lat, maar tot een overwinning kwam het niet.

Met dit resultaat hield Hoevelaken de tegenstander van vandaag in ieder geval onder zich en bleek een verslikking van EFC ’58 bij Elspeet een tweede lot uit de loterij. Kortom, wanneer de ploegen in de strijd om plaats twee allemaal punten blijven verliezen, zorgen de laatste drie wedstrijden nog voor een spectaculair slot.

Komende zaterdag ontvangt Hoevelaken KVVA, waarvan aan de Dollardstraat nog met 5-0 werd gewonnen. Maar dat waren andere omstandigheden, in het voordeel van Hoevelaken. Zaterdag zal KVVA zich niet willen laten overrompelen, vooral omdat zij zelf in deze rare slotfase van de competitie nog een reële kans hebben om als tweede te eindigen.

Opstelling: Gijs Leebeek; Jelle van der Veer, Joost van den Heuvel (46. Siem Kooistra), Jordy Zieltjes, Pascal de Jong; Paul Eleveld (46. Joep Timmerman), Robin Elverding, Ludo Horst (70. Mylan Hak), Joeri van den Hoeven; Coen Bos (70. Roan van de Pol), Daan Vinke.

Scoreverloop: 35. Zeewolde 1-0; Joep Timmerman 1-1.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Zeewolde Sport 

sport voetbal voorpagina hoevelaken nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Nijkerk Afslag A28



Aquaduct Harderwijk

advertentie