A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Thomas de Jong, Omroep Gelderland
21 april 2023 19:46


Veel examenstunts, politie vindt het maar niks
Foto: Veel examenstunts, politie vindt het maar niks
Deze school werd behangen met wc-papier. Foto: ANP

- Scholieren leven er weken naartoe, maar de politie vindt het niks: examenstunts. Op deze laatste schooldag voor de meivakantie plannen veel leerlingen een ludieke actie om het einde van hun middelbareschooltijd te vieren. Maar meer dan eens moeten de hulpdiensten ingrijpen.

Zo rukten donderdag politie en ambulance uit voor een

De brandweer moest uitrukken voor de examenstunt in Hoevelaken. - Foto: Persbureau Heitink

Nergens escaleerde het dusdanig als in Hoevelaken, maar toch zorgen de stunts voor overlast. "Dan gaat het over brandjes, gooien met vuurwerk en baldadigheid. Het levert niet direct gevaar op, maar wel overlast. Natuurlijk maken we onderscheid tussen de urgentie van meldingen en we gaan echt niet overal zomaar op af, maar het kan zijn dat collega's toch wel even bezig zijn om de boel te sussen. Dan kunnen we niet ineens door naar een calamiteit."

Gooien met vuurwerk, drank en meel

In Huissen rukte de politie uit voor samenscholing en het gooien met zwaar vuurwerk. "Een paar individuen waren daar behoorlijk vervelend en wilden niet weg. Bovendien werd er met zwaar vuurwerk gegooid. Dus we hebben her en der bekeuringen uitgedeeld."

Ook in Apeldoorn was het raak. Aan de Waleweingaarde, tegenover het Edison College, werd gegooid met meel en rookbommen. "Daar hebben we de leerlingen weggestuurd. Maar het fietspad lag bezaaid met meel, dus ook de gemeente heeft werk aan het schoonmaken van de weg."

In Nijmegen stuurde een middelbare school overlast gevende leerlingen weg. "Met als gevolg dat ze ergens anders vervelend gingen doen. Dus daar troffen we jongeren aan die alcohol dronken, baldadig waren en met drank naar kinderen gooiden", vertelt Koetsier. "En aan de Berg en Dalseweg werd met poeder gegooid. Ook daar moesten we met meerdere eenheden op af."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Apeldoorn  Berg en Dal  Nijmegen Nieuws 

huissen politie nijmegen apeldoorn vuurwerk kinderen voorpagina werk jongeren ambulance hoevelaken vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Nijkerk Afslag A28



Aquaduct Harderwijk

advertentie