Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Lopers van Run2Day Runners met het Nationale Bevrijdingsvuur uit Wageningen. Foto: Sierou de Vries
Ankeiler: Een groep bevrijdingsvierders van de Barneveldse sportclub Run2Day Runners heeft in Wageningen het Nationale Bevrijdingsvuur opgehaald.

- Een groep bevrijdingsvierders van de Barneveldse sportclub Run2Day Runners heeft in Wageningen het Nationale Bevrijdingsvuur opgehaald. De sporters werden na hun wandeltocht uit Wageningen onthaald door burgemeester Van der Tak en de Stichting 4 en 5 mei Barneveld. De burgemeester ontstak vervolgens het bevrijdingsvuur. Het Vier 5 mei Festival is vanwege de sombere weersomstandigheden verplaatst naar de Veluwehal.

De Nationale Bevrijdingsvuurestafette is een evenement waarbij het Nationale Bevrijdingsvuur, dat wordt ontstoken in bevrijdingsstad Wageningen, door wandelgroepen uit het hele land naar de eigen gemeente wordt gebracht. Voor Barneveld werd de wandeltocht ondernomen door sporters van Run2Day Runners. Het Nationale Bevrijdingsvuur werd op 4 mei rond 23:00 uur, na afloop van de plechtigheden rond de Dodenherdenking, ontstoken op het 5 Meiplein in Wageningen. De wandelgroepen vertrokken vervolgens om middernacht voor hun tocht te voet naar de eigen gemeente.

De sporters van Run2Day Running werden op 5 mei door burgemeester Van der Tak en de Stichting 4 en 5 mei Barneveld ingehaald. De burgemeester heeft het Bevrijdingsvuur uit Wageningen overgenomen en het Bevrijdingsvuur in Barneveld ontstoken.

De festiviteiten in de Veluwehal begonnen om 16:00 uur en duren nog tot 22:00 uur. Er kan worden genoten van verschillende optredens. Het programma is te vinden op de website van Stichting 4 en 5 mei Barneveld.

Kort na het ontvangst van de bevrijdingsvierders spraken wij Burgemeester Van der Tak over 'Leven met oorlog' (het thema van dit jaar) en vrijheid. Dat kunt u hier zien:

Lopers van Run2Day Runners met het Nationale Bevrijdingsvuur uit Wageningen - Foto: Sierou de Vries
­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].