A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jos van der Lelie
6 mei 2023 9:46


Record aantal teams Schoolhockey
Foto: Record aantal teams Schoolhockey
Record aantal teams op schoolhockeytoernooi bij MHC Barneveld. Foto: MHC Barneveld

- MHC Barneveld organiseert al meer dan 25 jaar jaarlijks een schoolhockeytoernooi. Komende woensdag 10 mei vindt de volgende editie plaats, met een record aantal deelnemende teams. De belangstelling is zo groot dat aanmeldingen moesten worden afgewezen.

Het toernooi gaat woensdagmiddag van start met een programma voor groepen 4-6. 's Avonds zullen leerlingen van groepen 7 en 8 de hockeystick ter hand nemen. Er nemen van veel diverse scholen in totaal 51 teams deel, een record voor de Barneveldse club. Met bijna 500 kinderen is de dag vol bezet.

,,Het is mooi dat het enthousiasme zo groot is. We kunnen dit alleen organiseren met de 70 vrijwilligers die op alle fronten actief zijn'', aldus Robert van Lemel, één van de organisatoren. Er was meer animo dan capaciteit. ,,Het is voor het eerst dat we helaas nee hebben moeten zeggen omdat er geen team meer bij kon.''

Alle deelnemende groepen krijgen voor aanvang een korte clinic om de basistechnieken aan te leren. Daarna worden van 15.00-17.00 uur alle wedstrijden voor groepen 4-6 gespeeld. 's Avonds is het de beurt aan groepen 7 en 8 van alle deelnemende scholen. Die spelen hun wedstrijden van 19.00-20.30 uur op de velden aan de Wethouder Rebellaan.

Voor de club is dit een belangrijk evenement. Veel kinderen maken via het schoolhockeytoernooi kennis met de sport en de club. ,,Een groot gedeelte van onze jeugd tot 18 jaar is lid geworden via dit toernooi.''

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld Sport 

sport barneveld voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie