A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jos van der Lelie
19 mei 2023 17:59


Zero Waste Tour Nijkerk
Foto: Zero Waste Tour Nijkerk
Breng je eigen zakje mee bij het boodschappen doen. Foto: Zero Waste Nederland/PRO 21

- De landelijke Week Zonder Afval is dit jaar van 22 tot en met 28 mei. Een leven waarin we minder of geen afval produceren lijkt onmogelijk. Zero Waste Nederland laat zien dat het wel kan. Tijdens de Week zonder Afval organiseren zij de Zero Waste Tours, op meer dan 30 locaties in heel Nederland. Ook in Nijkerk, op 24 mei van 10:00 tot 12:00.

Shemara Ooijevaar en Maaike van Dijk- Bokkers zijn de initiatiefnemers voor de Zero Waste Tour in Nijkerk. Zij vinden het belangrijk om verpakkingsvrij boodschappen te kunnen doen. Daarom zijn ze dit jaar gestart met een actie om bij ondernemers stickers te plakken met de tekst ‘Neem gerust je eigen verpakking mee’. Dit om te laten zien dat deze ondernemers er voor open staan dat je je eigen verpakking (bakje, zakje tasje) meeneemt. Veel Nijkerkers willen ook best hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. En dat terwijl er in Nijkerk heel veel winkels zijn waar positief wordt gereageerd als je je eigen verpakking meeneemt.

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan mee met de Zero Waste Tour Nijkerk op 24 mei 2023 van 10:00 tot 12:00. Shemara, Maaike en een aantal ondernemers delen dan graag hun tips en ervaringen met plastic of verpakkingsvrij boodschappen doen. Een tip is om ook Bibliotheek Nijkerk te bezoeken. Hier is in de week van 22 tot en met 28 mei een inspiratietafel met boeken over het onderwerp.

Aanmelden voor de Zero Waste Tour Nijkerk kan online, of door contact op te nemen met Shemara Ooijevaar via [email protected].

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Best  Nijkerk Nieuws 

milieu nijkerk voorpagina bibliotheek nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie