A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Patrick Kelderman
11 mei 2023 17:54


Fondsen voor sport- en cultuurlessen beschikbaar voor inwoners met laag inkomen
Foto: Fondsen voor sport- en cultuurlessen beschikbaar voor inwoners met laag inkomen
Ondertekening deelname aan de fondsen. Foto: Gemeente Barneveld

- Dinsdag 9 mei werd de aftrap gegeven voor de start van zowel het Jeugdfonds als het Volwassenenfonds in de gemeente Barneveld. Voor het eerst in Nederland sluit een gemeente aan bij zowel het Jeugdfonds Sport & Cultuur als bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De fondsen zijn beschikbaar voor inwoners die te veel verdienen om in aanmerking te komen voor minimaregelingen, maar te weinig geld hebben om lessen te betalen voor hun kind(eren) of zichzelf. Zij kunnen een bijdrage uit één van de twee fondsen aanvragen via intermediairs. Dit zijn bijvoorbeeld voorzitters van (sport)verenigingen, leraren, welzijnsorganisaties en BeActive & Creative.

Wethouder Jolanda de Heer: "Iedereen moet kunnen meedoen met sportlessen of culturele activiteiten. Ook in deze tijd waarin alles duurder wordt en mensen moeite hebben om rond te komen. Daarom is gemeente Barneveld nu aangehaakt bij zowel het Jeugd- als het Volwassenfonds Sport en Cultuur. Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren die bijvoorbeeld graag op basketbal willen, maar waarvan de ouders de contributie niet kunnen betalen. Volwassenen die aan het einde van de maand geen geld overhouden om lid te worden van een sportclub of cultuurvereniging kunnen een bijdrage vragen uit het Volwassenfonds."

Gezonde Leefstijl Akkoord

De fondsen dragen bij aan ambities die zijn afgesproken in het Gezonde Leefstijl Akkoord Barneveld. Het akkoord is in november 2022 ondertekend door meer dan 70 partijen uit de gemeente Barneveld. Samen zetten zij zich in om inwoners te stimuleren én te motiveren, zodat zij gezondere en bewustere keuzes maken in hun leefstijl.

Wethouder Mijntje Pluimers-Foeken: "Sporten of deelnemen aan een culturele activiteit heeft een positief effect op mensen. Het brengt mensen samen, daagt uit en verwondert. De gemeente Barneveld wil graag dat er zoveel mogelijk gelijke kansen zijn voor gezonde en uitdagende keuzes. Sporten draagt bij aan een goede conditie, een verminderde kans op ziekten en een sterk sociaal netwerk. Culturele activiteiten dragen bij aan de kunstzinnige vaardigheden van iemand zelf maar ook aan kunst en cultuur in bredere zin, waar ook anderen van kunnen genieten. Met het beschikbaar stellen van het Jeugd- en het Volwassenfonds Sport en Cultuur bieden we iedere inwoner, jong en oud, de mogelijkheid om bezig te zijn met een gezonde leefstijl te ontwikkelen en een culturele activiteit te ontwikkelen."

Intermediair worden, informatiebijeenkomst 22 mei

Maandag 22 mei vindt van 16.00 - 17.00 uur een informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerden die intermediair willen worden. Locatie: Pascalstraat 20, 3771 RT Barneveld. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar [email protected].

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld Politiek 

politiek sport barneveld voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie