Ankeiler: Donderdag 11 mei was de feestelijke opening van de nieuwe schoolbibliotheek bij openbare basisschool Plantijn in Barneveld.

- Donderdag 11 mei was de feestelijke opening van de nieuwe schoolbibliotheek bij openbare basisschool Plantijn in Barneveld. Met een uitgebreide collectie van meer dan 500 boeken kunnen de leerlingen voortaan naar hartenlust hun favoriete boeken lezen. De jongste en de oudste leerling mochten het lint doorknippen. Een van de leerlingen droeg een zeer toepasselijk gedicht voor en zowel Wally (van ‘Waar is Wally’) en Willy Wonka (van ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’) waren aanwezig bij de opening van de bibliotheek.

De eerste officiële uitlening werd gedaan door een enthousiaste leerling die een boek had zien staan dat, toen hij jonger was, zijn favoriete boek was en hij wilde dit boek heel graag nog een keer lezen.

Voor de Bibliotheek Barneveld is dit de 15e zogenoemde Bibliotheek op School. Het doel van ‘de Bibliotheek op School’ is kinderen laagdrempelig toegang te geven tot een gevarieerde en actuele collectie boeken. De school wordt begeleid door een leesconsulent van de Bibliotheek Barneveld om de leesmotivatie en het leesplezier van de kinderen te vergroten. Dit jaar starten zeer waarschijnlijk nog meer basisscholen binnen de gemeente Barneveld met een bibliotheek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel