Ankeiler: “We kregen steeds de complimenten, maar niet de punten. Het is eigenlijk wel lekker om nu een keer te winnen terwijl we niet goed spelen.”, aldus Bart Schreuder.

- “We kregen steeds de complimenten, maar niet de punten. Het is eigenlijk wel lekker om nu een keer te winnen terwijl we niet goed spelen.”, aldus Bart Schreuder.

SDVB won met 1-0 van Flevo Boys, terwijl de andere 4 concurrenten allemaal punten verspeelden. Een gouden scenario richting klassenbehoud.

In de laatste 3 wedstrijden van dit seizoen draait alles om de cijfertjes, en om winnen! Hoe? Dat maakt even niet uit.
Zo kwamen twee gespannen ploegen het veld op van het zonovergoten sportpark Norschoten. Flevo Boys uit Emmeloord stond slechts 2 punten achter SDVB en zou met een overwinning over de Barnevelders heen springen. SDVB moest dus weer een aanval op hun veilige positie afslaan.

De wedstrijd ben ik vrij snel mee klaar.

SDVB was iets beter en won verdiend met 1-0.. In de eerste helft deed SDVB niks met het wind voordeel. Er waren 2 kansen, van Zakaria el Biyar en van Cem ter Burg, maar die verontrustten de Polderbewoners niet. Flevo Boys lieten verzorgder voetbal zien, maar tot de zestien, dan was het over.

De Barneveldse defensie stond weer als een huis.

En toen ze er twee keer wel door kwamen, was Ruben van de Streek de niet te nemen horde. Na de thee veranderde het beeld. SDVB ging beter spelen. Flevo Boys had nu de wind achter, maar deed daar ook niks mee. Na de wedstrijd was trainer Arjen Postma daar ook eerlijk over.: "We scoren heel moeizaam, maar konden nu ook geen kansen afdwingen. We wilden zeker niet achter komen en ik had wel kunnen leven met een gelijkspel.".

SDVB was niet tevreden met een punt en zette nog een tandje bij.

De Barnevelders lieten meer de wil om te winnen zien. Echter tot een kwartier voor het einde werd het talrijke publiek nog steeds niet verwend. Flevo Boys was 1x gevaarlijk uit een vrije trap en SDVB kreeg twee leuke kansen.

De grote verandering kwam in de 75e minuut. Eindelijk bracht Bart twee supersubs (Thimo Vink en Rob Knul). Bart Schreuder: "We hebben zo lang mogelijk gewacht, zodat deze twee spelers tot het einde vol konden gaan." Flevo Boys trainer Arjan Postma: "We hadden onze organisatie na die wissels even niet op orde. En dan valt die fantastische goal."

En een fantastische goal was het. Rob Knul scoorde 25 maart zijn 100e goal en tekende daarmee voor de 1-0 overwinning tegen Genemuiden. Nu leverde zijn 101e goal weer drie punten op. De spits kon zijn geluk niet op. De voorzet van Zakaria el Biyar was precies op maat. "Ik zweefde lekker en wist dat ie tegendraads ingekopt niet te houden was.", aldus de zeer ervaren en lepe spits.

Het was genoeg voor de drie punten. De overwinning was terecht, vonden de beide trainers.

SDVB stijgt een plek, doordat Buitenpost verloor. Bijna alle concurrenten (HZVV, Olde Veste, Buitenpost en natuurlijk Flevo Boys) verloren. CSV Apeldoorn speelde gelijk en verloor dus ook twee punten ten opzichte van SDVB.

Het betekent goud voor De Barnevelders. Directe degradatie is alleen theoretisch nog mogelijk. Volgende week zaterdag kan SDVB zich zelfs al een ronde voor het einde veilig spelen.De rekenmachines kunnen uit de tas, maar daar komen we in de volgende voorbeschouwing op terug.

Man of the Match: Zakaria ElBiyar.

Opstelling: Ruben van de Streek(k), Timo Schefczyk, Maikel Jansen, Finn Kluiver, Kevin Greeven, Shan Biwott(87.Wessel Staring), Roy Bronkhorst, Rico Kuijt, Cem ter Burg(72.Rob Knul), Zakaria el Biyar(87.Frits van Roekel), Stijn van Wolfswinkel(72.Thimo Vink)

Scheidsrechter: W.M. Kieft uit Putten

Met de assistenten Vos en Voppen

publiek: 350

Doelpunten:

79. 1-0 Rob Knul

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel