A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Ari-jan van de Bunt
20 mei 2023 9:50


Help je mee met het verwijderen van bramen op de Veluwe?
Foto: Help je mee met het verwijderen van bramen op de Veluwe?
Bramen verwijderen op de Veluwe. Foto: Pexels

- Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag een bijdrage leveren aan het behoud en herstel van de prachtige Veluwse natuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In de maand augustus, vlak voor een graasdrukmonitoring in september, zoeken wij enthousiaste bramenkippers die een aantal plots en exclosures willen ontdoen van bramen. Een unieke kans om actief betrokken te zijn bij het behoud van dit waardevolle natuurgebied!

Graasdrukmonitoring op de Veluwe

In september gaat een groep vrijwilligers van start met het monitoren van graasdruk op 140 locaties op de Veluwe. Samen met terreinbeheerders zullen zij steekproefsgewijs de graasdruk meten door middel van topvraatmetingen en exclosure-metingen. De graasdruk speelt een cruciale rol bij de verjonging en herstel van het bos.

Sommige van de te monitoren locaties zijn volledig of gedeeltelijk overwoekerd door bramen, waardoor ze moeilijk bereikbaar zijn. Voordat de monitoring in september plaats kan vinden, moeten deze locaties vrijgemaakt worden van bramen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Help je mee?

Voor de hele maand augustus, zoeken wij enthousiaste bramenkippers die de plots en exclosures willen ontdoen van bramen. Een mooie kans om actief betrokken te zijn bij het behoud van dit waardevolle natuurgebied, en om plekken te bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. En alsof dat nog niet genoeg is, mag je de bramen die je knipt of plukt gewoon meenemen. Wat is er nu lekkerder dan zelfgeplukte bramen uit de natuur?!

Om je goed voor te bereiden, en je alle informatie te geven die je nodig hebt, organiseren we een gezellige instructiedag. Tijdens deze dag zullen ervaren vrijwilligers en experts je alles leren over het bramenknippen en delen ze hun kennis over de natuur op de Veluwe. Het wordt een leerzame en gezellige dag waarop je nieuwe mensen ontmoet die dezelfde passie delen.

Samen maken we het mogelijk om de natuurlijke verjonging in het bos te bevorderen en de prachtige Veluwse natuur te behouden. Help je mee? Je kunt je aanmelden via slgelderland.nl/formulieren/bramen-veluwe.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

 Nieuws 

natuur veluwe gelderland uddel voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie