Geschreven door Ari-jan van de Bunt
20 mei 2023 19:32

Sparta Nijkerk op koers voor periodetitel
Sparta wint van RKAV Volendam. Foto: Alwin van de Water

- Door een keurige 3-1 overwinning op RKAV Volendam maakt Sparta volop kans op de derde periode titel. Als Sparta volgende week wint tegen Staphorst dan is die periodetitel zeker.

Lang zag het er daar echter niet naar uit want na een een klein half uur spelen keek Sparta al tegen een 0-1 achterstand aan. 'Dat was wel tegen de verhouding in want Sparta zette vanaf de 1e minuut vol druk op Volendam Aan de inzet lag het dus zeker niet, maar Volendam strijd tegen degradatie en vocht ook vandaag voor wat het waard was. Het duurde tot de 68e minuut voordat Mike Ahrens de gelijkmaker binnenschoot. Amper 5 minuten verder kreeg Sparta een penaltu die door Mark van der Weijden strak binnengeschoten werd: 2-1.
Volendam ging echter niet bij de pakken neerzitten en voerde de druk op Sparta op,. Sparta kreeg hierdoor meer ruimte en kansen, maar wist daar niet van te profiteren tot Frank Heus in de 90e minuut alsnog de 3-1 binnenschoot. Direct hierna vond de scheids het mooi en floot af. Komende zaterdag kan Sparta uit tegen Staphorst de derde periode titel pakken, maar dan moet er wel gewonnen worden. Bij verlies of gelijk spel zijn de Spartanen afhankelijk van GVVV die in periode 1 en 2 al zeer dicht bij een periodetitel waren.

Sparta - RKAV Volendam - Foto: Alwin van de Water