21 mei 2023 8:45

Uitstekend seizoen Sparta Nijkerk VR1 komt ten einde
Sparta Nijkerk VR1 tevreden. Foto: Hans Stam

- Op de laatste speeldag van de competitie is het de vrouwen van Sparta Nijkerk niet gelukt om het seizoen nog te verlengen met het spelen van nacompetitie.

In Sassenheim ging het met 2-0 onderuit tegen directe concurrent Ter Leede VR2, dat zich met deze overwinning verzekerde van de 3e periode en gaat strijden om promotie naar de hoofdklasse.

Net als in de 2e periode had Sparta Nijkerk de pech dat het in de beslissende wedstrijd een 2e team trof dat versterkt was met topklasse speelsters.

In de eerste helft hadden de Spartanen vrijwel niks in te brengen. Ter Leede was fysiek veel sterker en veel agressiever in de duels. Sparta Nijkerk werd vooral op het middenveld vaak afgetroefd en kon de aanval nauwelijks bereiken. Het was dan ook terecht dat Ter Leede al snel op voorsprong kwam. Na eerst al de paal geraakt te hebben, werd het in de 15e minuut 1-0. Dat deze stand er in de rust nog stond, mag een wonder genoemd worden. Ter Leede kreeg meerdere kansen, raakte nog een keer paal en lat, en Sparta keepster Heidi Beerthuijzen had nog een aantal uitstekende reddingen in huis.

De 2e helft kon Sparta Nijkerk wat meer weerstand bieden. Wel moest het centrale duo Kataline Hiensch en Ruby van Iddekinge noodgedwongen worden vervangen, waardoor er flink geschoven moest worden in de veldbezetting. In de 54e minuut scoorde Ter Leede de 2-0 door fysiek sterk doorzetten. Sparta Nijkerk gaf nog niet op, probeerde de aanval te zoeken, kreeg een enkele kans op de aansluitingstreffer, maar was verder onmachtig om het Ter Leede echt moeilijk te maken. En dus was het feest bij Ter Leede, dat samen met IJFC en Wartburgia de nacompetitie ingaat.

Voor Sparta Nijkerk is hiermee het seizoen ten einde gekomen. Na de teleurstelling te hebben verwerkt, kan er met trots terug gekeken worden op een meer dan uitstekend debuut in de landelijke 1e klasse, waarin het tot 2 keer toe meestreed om een periodetitel en de halve finale van de beker haalde. Met een 5e plaats op de eindrangschikking van deze zware 1e klasse, zijn de verwachtingen meer dan waargemaakt en kan er met vertrouwen uitgekeken worden naar het nieuwe seizoen.