A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Ari-jan van de Bunt
21 mei 2023 13:50


SDV Barneveld flikt het
Foto: SDV Barneveld flikt het
SDV Barneveld prolongeert verblijf 4e divisie. Foto: Web SDVB

- Voor het eerst sinds 2001 prolongeert SDVB na promotie. Door een verdiende 0-2 overwinning bij DHSC heeft de piepjonge ploeg van Bart Schreuder 5 punten voorsprong op de P/D plaats. Een enorme prestatie. Volgend seizoen weer in de 4e divisie.

Wat een spanning stond er op de ploeg van Bart Schreuder deze middag. Edwin Aben speelde in de basis, omdat Finn Kluiver was geschorst. Bij DHSC hadden ze de boel weer aardig op orde. SDVB was de ploeg die liet zien dat ze een doel hadden. Al vroeg kreeg Zakaria el Biyar twee mooie kansen. Uit de tweede lijn schoot hij beide keren net naast. Op slag van rust zag hij ook nog eens de bal van de binnenkant van de paal terug komen. De Barnevelders waren heer en meester voor rust en het was een nerveus mirakel dat het nog 0-0 bleef.

Bart Schreuder greep in met een dubbele wissel. Met Thimo Vink en Levi Smit werd een extra portie snelheid in de ploeg gebracht. Meteen was er een reuze kans voor Shan Biwott. Hij had de bal zomaar voor het binnenlopen, maar het bleef maar niet lukken. Een kwartier voor tijd ging een oude voetbalwet bijna in vervulling. "Als jij steeds niet scoort, dan valt ie aan de ander kant." Maar de eerste echte kans voor DHSC knalde hard van de paal terug in het veld. Het was blijkbaar de noodzakelijke wake-up call, want een minuut scoorde SDVB wel. De bevrijdende treffer kwam van Roy Bronkhorst. Weer liep een aanval vast, maar nu kon de bal nog terug gelegd worden. Van buiten de zestien knalde Roy de bal onhoudbaar in de linker benedenhoek. Eindelijk! De ontlading was groot!. Maar, er moest nog een kwartier gespeeld worden en DHSC voerde de druk op.

Het bleef spannend Bart kwam snel met een volgende tactische wissel. Rob Knul werd gebracht om de ruimte, die ontstond door het drukken van DHSC, te benutten. In de 90e minuut lukte dat eindelijk en maakte hij aan alle onzekerheid een einde. Een echte spitsengoal. Bart Schreuder: "Zo slim. Hij brak door en je weet dan, krijgt hij een tikje, dan gaat hij liggen en is het een penalty, anders loopt hij hem binnen.". En dat deed Rob. Nu pas was de ontlading totaal. Iedereen viel elkaar in de armen. De buit is binnen. De uitstekend leidende scheidsrechter Berg voelde dit haarfijn aan en floot meteen voor het einde.

Alle rekenmachines kunnen weg. SDVB blijft ruimschoots in de 4e divisie. De directe concurrent CSV Apeldoorn verloor van AZSV en staat nu ook op 5 punten achterstand.

Bart Schreuder was er eigenlijk nog een beetje beduusd van. Hij zat eerst nog een beetje in de spanningsmode: Mopperde een beetje op het wedstrijdverloop en raakte gefrustreerd door slordigheid en gemiste kansen. Maar langzaam daalde het een beetje in. "We blijven er dik verdiend in. We hadden wellicht meer punten moeten hebben, maar het is gelukt." Hoe groot deze prestatie is met zo’n jongen en onervaren ploeg, dat weet hij als geen ander.

Volgende week nog een afkick wedstrijdje tegen het al gedegradeerde HZVV en dan is het al weer klaar.

Opstelling: Ruben van de Streek(k), Timo Schefczyk, Maikel Jansen, Kevin Greeven, Edwin Aben, Shan Biwott, Roy Bronkhorst, Rico Kuijt, Cem ter Burg(45.Levi Smit), Zakaria el Biyar(87.Frits van Roekel), Stijn van Wolfswinkel(45.Thimo Vink, 77.Rob Knul)

Scheidsrechter: F. Berg uit Rotterdam
Met de assistenten de Rooi en Tingen

Doelpunten:

76, 0-1 Roy Bronkhorst
89. 0-2 Rob Knul

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Apeldoorn  Barneveld  Leiden  Rotterdam Sport 

sport barneveld voetbal voorpagina kootwijkerbroek nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie