A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Ari-jan van de Bunt
28 mei 2023 15:09


Barendrecht verklaart opzettelijk verlies
Foto: Barendrecht verklaart opzettelijk verlies
BVV Barendrecht geeft opzettelijk verlies toe. Foto: Web BVV

- BVV Barendrecht verloor gisteren opzettelijk de wedstrijd tegen GVVV met 3-4 nadat ze aanvankelijk met 3-1 voorstonden. De wedstrijd werd weggegeven om op die manier een periodetitel te bemachtigen die recht geeft op nacompetitie. Door deze handelswijze loopt Sparta Nijkerk de periodetitel mis.

"Met het oog op de competitiestructuur van de Derde Divisie heeft BVV Barendrecht gisteren gebruik gemaakt van de mogelijkheden om een (vervangende) periodetitel te bemachtigen. Dat wilden we bereiken door onze wedstrijd tegen GVVV te winnen.

Er was ook een scenario waarbij we van hen moesten verliezen om als derde te eindigen op de ranglijst en daarmee een vervangende periodetitel te krijgen. We zouden onszelf op prestatieve gronden tekort doen als we die mogelijkheid niet zouden aangrijpen.

We hebben niet verloren om onze directe tegenstander of andere tegenstanders te helpen, maar alleen uit eigen belang. We hebben begrip voor de morele bezwaren tegen het wedstrijdverloop, maar deze situatie is het gevolg van de competitieopzet rondom het vergeven van periodetitels."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barendrecht  Nijkerk  Voorst Sport 

sport voetbal voorpagina nieuws barendrecht vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie