A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jos van der Lelie
29 mei 2023 20:32


Medische keuring voor rijbewijs: start tijdig met de aanvraag
Foto: Medische keuring voor rijbewijs: start tijdig met de aanvraag
Begin op tijd met aanvragen van de medische keuring voor verlengen van het rijbewijs. Foto: Jos van der Lelie

- Automobilisten die voor het verlengen van het rijbewijs een medische keuring moeten ondergaan kunnen daarvoor binnenkort weer terecht in Voorthuizen. Het is wel zaak om tijdig met de aanvraag van de rijbewijsverlenging te beginnen. De aangekondigde keuringsdata in juni en juli zijn dan ook alleen bestemd voor automobilisten die de aanvraag al eerder hebben ingediend.

Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig voor automobilisten van 75 jaar of ouder, voor het aanvragen of verlengen van een groot rijbewijs (categorieën C/D/E) of wanneer om medische reden een arts moet worden bezocht van het CBR. RegelZorg organiseert rijbewijskeuringen in Voorthuizen op dinsdag 13 juni en dinsdag 11 juli. De keuringen vinden plaats in de Dorpskerk, Hervormde Gemeente aan de Kerkstraat 35 in Voorthuizen.

Bestuurders moeten zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten houden. Is er een medische keuring nodig, dan moet de aanvraag voor verlenging al vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs worden ingediend. De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op de website van het CBR. Het is ook mogelijk om een papieren Gezondheidsverklaring te kopen. Dat kan bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Nadat een reactie van het CBR is ontvangen kan een afspraak worden gemaakt voor de keuring. Meer informatie over de procedure leest u op de website van RegelZorg.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Best Nieuws 

verkeer gezondheid voorthuizen voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie