A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Alexander Valkhof
2 juni 2023 20:22


Uiterlijk dinsdagochtend uitspraak over 'Bedrog van Barendrecht'
Foto: Uiterlijk dinsdagochtend uitspraak over 'Bedrog van Barendrecht'
Sparta pakt punt op de valreep. Foto:

- Uiterlijk dinsdagochtend 06 juni komt de KNVB met een uitspraak op het bezwaar dat Sparta Nijkerk heeft gemaakt tegen de handelswijze van BVV Barendrecht. Zij verloren afgelopen zaterdag met overduidelijke opzet in de slotfase van de wedstrijd tegen GVVV. Barendrecht wist enkele minuten voor de eindtijd dat de wedstrijd Staphorst - Sparta Nijkerk gelijk was geëindigd. Juist door te verliezen konden de Barendrechters deelnemer worden van de nacompetitie. De winnaar van die nacompetitie promoveert volgend seizoen naar de Tweede Divisie; het hoogste amateurvoetbalniveau in Nederland.

Sparta voet zich gedupeerd door de handelswijze van Barendrecht en heeft bezwaar aangetekend bij de tuchtcommissie van de KNVB. De voetbalbond heeft laten weten wanneer een uitspraak verwacht mag worden. Na de uitspraak zal het programma van de nacompetitie op woensdag 7 juni hervat worden.

Gezien jurisprudentie bij de bond lijkt een straf voor Barendrecht onvermijdelijk. Daarbij zijn enkele scenario's denkbaar. De nacompetitie is al gestart en de eerste wedstrijden van Barendrecht zijn door de KNVB opgeschort. De KNVB zou het zichzelf makkelijk kunnen maken door Barendrecht als straf uit de nacompetitie te halen, zonder een vervanger aan te wijzen. Het programma kan dan verder afgewerkt worden zonder vertraging. Echter, zowel Sparta Nijkerk als Stedoco voelen zich begrijpelijkerwijs gedupeerd door Barendrecht. Enkel Barendrecht uit de competitie halen doet geen recht aan de gedupeerden. Had Barendrecht gewoon de sportieve plicht vervulden de 3-1 voorsprong tegen GVVV over de streep getrokken, dan was Sparta winnaar geworden van de derde periode en daarmee deelnemer aan de nacompetitie.

Als de KNVB recht wil doen aan alle partijen dan zal zij Barendrecht voor straf uit de nacompetitie halen, Sparta alsnog deelnemer maken en in het speelschema ruimte creëren voor Sparta en SV TEC om hun wedstrijden alsnog te gaan spelen en een eerlijke kans te maken op een plek in de Tweede Divisie in 2023/2024.

Noot van de redactie: Inmiddels is gebleken dat de KNVB bij de andere deelnemers van de nacompetitie heeft aangegeven het programma met een week op te willen schuiven. Het scenario Barendrecht eruit en TEC automatisch door naar de halve finales lijkt daarmee in Zeist niet op tafel te liggen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barendrecht  Nijkerk  Staphorst  Zeist Sport 

sport voetbal nijkerk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie