A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
4 juni 2023 11:08


Musical Kwetsbaar een enorm succes!
Foto: Musical Kwetsbaar een enorm succes!
Eenzaam, alleen en gepest. Foto: Sierou de Vries

- Na een jaar van voorbereidingen stond dan 3 juni de musical van Jeffrey Sanders op de planken. Kwetsbaar, zoals de musical heet, is het verhaal van Sanders zelf. Het gaat over pesten en eenzaamheid; waar Jonas in de klas enorm gepest wordt, heeft meester Dirk in eerste instantie niet door wat er nu gebeurt in zijn klas. Een ellendige ontwikkeling volgt, waar langzaam maar zeker duidelijk wordt, dat meester Dirk ook een verleden met pesten heeft. Een club van 20 getalenteerde kinderen met allemaal een link naar pesten werkten mee aan de musical en zetten tweemaal een topprestatie neer zaterdag. Tweemaal voor een bomvolle zaal gespeeld in theater Streams in Nijkerk.

De liefde voor musicals zat er al heel jong in bij Jeffrey Sanders. Helaas was dat ook een reden om gepest te worden. Het voelt voor Jeffrey dan ook als 'pay-back' dat juist hij, nu met een zelfgeschreven musical in het theater mag staan. Aan het einde van de laatste show vertelde een emotionele Sanders ook dat het afgelopen jaar een achtbaan voor hem is geweest: "Het was niet bepaald mijn makkelijkste jaar, maar de woensdagen, wanneer ik met de kinderen mocht repeteren waren lichtpuntjes in mijn week en hielden mij overeind."

In no-time was de middagvoorstelling uitverkocht en ook de avond mocht rekenen op een volle zaal. Een zee van bloemen voor Jeffrey én een eigen award van de ouders als een groot dankjewel voor de mooie tijd die de kinderen én de ouders met Jeffrey en Anne Swart mochten hebben.

Tranen vloeiden rijkelijk bij iedereen nu duidelijk was dat het afgelopen is. Even een zwart gat op de woensdagavonden, maar wie weet volgend jaar weer?

A1 Mediagroep mocht de musical vanaf de audities volgen en was er 3 juni de hele dag bij. Vanaf opbouw tot doorloop tot de laatste buiging in de avond. 3 juni mochten we voor de premiere een kijkje achter de schermen nemen. Zo ontmoeten we twee moeders die heel actief betrokken zijn en veel doen voor de musical en krijgen we een kleine rondleiding door Streams. Aan het einde zien we dat de gezellige chaos in de kleedkamer compleet is, wanneer de kinderen zich voorbereiden voor hún moment op het podium! We spreken ook een paar kinderen. Het kijkje achter de schermen: