A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Patrick Kelderman
8 juni 2023 18:24


Ontwerpbestemmingsplan Barneveld-Centrum 2022 ter inzage
Foto: Ontwerpbestemmingsplan Barneveld-Centrum 2022 ter inzage
Bestemmingsplan Barneveld centrum. Foto: Gemeente Barneveld

- Er is een nieuw ontwerpbestemmingsplan genaamd "Barneveld-Centrum 2022" opgesteld, zo laat de gemeente Barneveld weten. Dit plan is een bijgewerkte versie van het voorontwerp bestemmingsplan "Barneveld-Centrum 2018". Het nieuwe plan heeft betrekking op het centrum van Barneveld en de aangrenzende wijk Gelreweg/Julianaplein. Het plan ligt vanaf vrijdag 9 juni zes weken ter inzage in het gemeentehuis en is te vinden bij de receptie. Inwoners die in 2019 een inspraakreactie op het voorontwerp hebben ingediend, zijn per brief op de hoogte gebracht.

Op 6 oktober 2021 heeft de gemeenteraad de "Omgevingsvisie Barneveld Centrum" vastgesteld. Deze omgevingsvisie bevat verschillende oplossingsrichtingen en randvoorwaarden voor mogelijke toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied. Nadat deze "Omgevingsvisie Barneveld Centrum" was vastgesteld, is begonnen met het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan. De visie is zo goed mogelijk in het plan verwerkt. Omdat alles wat langer heeft geduurd is de naam van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd naar "Barneveld-Centrum 2022".

Actueel

Dit plan voorziet in de actualisering van het bestemmingsplan voor het centrumgedeelte van de kern Barneveld. Het plan vervangt het bestemmingsplan Barneveld-Centrum (en overige bestemmingsplannen binnen de grenzen van het plangebied) voor dit gebied. Het doel van een actualisatieplan is een actueel planologisch regime voor een gebied te realiseren.

Geen hoogbouw

Het ontwerpbestemmingsplan is er niet op gericht om (grootschalige) ontwikkelingen mogelijk te maken. Bestemmingen uit de nu geldende bestemmingsplannen worden in beginsel overgenomen. Uitzondering hierop zijn de vertaling van de Omgevingsvisie Barneveld Centrum en de Visie Verblijfsrecreatie. Eén van de belangrijkste doorvertalingen uit de Omgevingsvisie Barneveld Centrum betreft het aanwijzen van een historische kern. Dit heeft erin geresulteerd dat in het centrum de bouwhoogtes zijn gemaximeerd.

Inzien en reageren

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via deze link. Mocht u geen mogelijkheid hebben om het plan digitaal in te zien, dan kunt u het plan zonder afspraak bij de receptie van het gemeentehuis inzien. Heeft u vragen over het plan, dan kunt u individueel een afspraak maken via de website van de gemeente Barneveld of via telefoonnummer (0342) 495 335 om het plan in te zien en toelichting hierop te krijgen. Vragen zijn ook per welkom op [email protected].

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Best Nieuws 

barneveld voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie