Ankeiler: Sparta/Djops is het nieuwe korfbalseizoen in de Eerste Klasse goed begonnen. Afgelopen zaterdag werd in Lelystad met 11-14 gewonnen van Exakwa.

- Sparta/Djops is het nieuwe korfbalseizoen in de Eerste Klasse goed begonnen. Afgelopen zaterdag werd in Lelystad met 11-14 gewonnen van Exakwa.

Met een paar wijzigingen ten opzichte van vorig jaar ging de formatie van Brenda Voortman seizoen 2023/2024 in. Jarno van de Bor wist zich afgelopen voorjaar al in de hoofdmacht te spelen en de jonge Daan Lam liet zien een waardige vervanger te zijn van de lang geblesseerde Geert Drost. Daarnaast keerde Rianne van Valkengoed definitief terug in het eerste team na blessureleed.

Het Nijkerkse achttal kan tevreden terugblikken op een prima seizoensvoorbereiding. Oefenwedstrijden tegen Reehorst '45 (Ede) en DWS (Kootwijkerbroek) werden gewonnen. Wel incasseerde de ploeg een nederlaag tegen KV Woudenberg, dat uitkomt in de overgangsklasse.

Verloop van de wedstrijd

Afgelopen zaterdag begon dan echt de competitie, en ondanks de warmte schoot Exakwa uit de startblokken. Al met het eerste schot was het raak voor de ploeg uit Lelystad. De Nijkerkers waren gewaarschuwd en wisten snel mee te scoren en uit te lopen naar een 2-6 voorsprong. Halverwege de eerste helft stokte het aanvallend echter bij Sparta/Djops. Er werd geduldig gekorfbald. Te geduldig zelfs, waardoor er weinig goede kansen werden uitgespeeld. Coach Brenda Voortman voelde zich genoodzaakt om in te grijpen en bracht Coen van den Bosch in de ploeg voor wat extra duelkracht en zekerheid in de korfzone. Toch bleef het aanvalsvak worstelen om tot doelpunten te komen.

Waar het aanvallend moeizaam verliep, kreeg de verdediging juist complimenten. Ook Exakwa had het aanvallend zwaar en wist amper tot goede kansen te komen. Toch kropen de Flevolanders langzaam dichterbij en stond er een 6-7 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft begon het wederom stroef voor beide ploegen, maar het was Sparta/Djops dat als eerste de bal in de korf wist te krijgen. Geholpen door wat wissels begon het aanvallend ook wat beter te lopen. In de eindfase leek het nog heel even spannend te worden (11-12), maar Rik Vreekamp en Daan Lam wisten de wedstrijd tijdig in het slot te gooien. Eindstand: 11-14.

Derby van de gemeente Nijkerk

Een prima start van de competitie voor de promovendus, die met opgeheven hoofd richting de Nijkerkse derby kan. Aanstaande zaterdag neemt Sparta/Djops het om 15.30 uur in eigen huis op tegen Telstar/Schoonderbeek uit Hoevelaken.

Doelpunten Sparta/Djops: Rik Vreekamp (5), Marieke van de Kraats (3), Rianne van Valkengoed (3), Daan Lam (2), Mirjam Top (1).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel