Ankeiler: Zaterdag 23 september zijn er in de showroom van Verhoog Muziek aan het Plein, in het centrum van Nijkerk, doorlopende Sonique orgelconcerten met de bekende organist Hugo van der Meij.

- Zaterdag 23 september zijn er in de showroom van Verhoog Muziek aan het Plein, in het centrum van Nijkerk, doorlopende Sonique orgelconcerten met de bekende organist Hugo van der Meij. Sonique is het nieuwste orgel van Johannus uit Ede. De orgelbouwer verklaart razend enthousiast te zijn over dit nieuwe instrument: "Het klinkt echt prachtig!" Ook is er een markt met tweedehands bladmuziek, langspeelplaten en orgel-accessoires.

Van 12:00 tot 16:00 uur is iedereen van harte welkom, want de winkel is gewoon geopend. Hugo van der Meij geeft vanaf 14:00 uur zijn concerten op het Johannus Sonique huiskamerorgel. Dit orgel komt tot leven als Hugo van der Meij improviseert met herkenbare klassieke en geestelijke muziek en variaties op Hollandse koraalkunst. Bezoekers mogen ook verzoeknummers aanvragen.

Over Hugo van der Meij

Hugo (31) is geboren en getogen in Katwijk. Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden, en dat resulteerde in pianoles op 8-jarige leeftijd, van Peter Bontje. Pas op zijn zestiende ging Hugo op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Vooral improviseren bleek een sterke kant te zijn. In die tijd ontmoette hij Hendrik van Veen en hun samenspel werd een succes!
Van der Meij was 20 toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen. Momenteel is Hugo dirigent van verschillende koren. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten.
Concertreizen brachten Hugo in Belgi├ź, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg en Canada. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 30 cd-opnames. Naast zijn muzikale werkzaamheden is Hugo docent muziek en communicatie.
Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel