Ankeiler: Roken is een verslaving die grote gezondheidsrisico’s kan hebben. Ook is een pakje sigaretten steeds duurder geworden.

- Roken is een verslaving die grote gezondheidsrisico’s kan hebben. Ook is een pakje sigaretten steeds duurder geworden. Veel mensen willen daarom stoppen met roken, maar dat is niet makkelijk. Met Stoptober kunnen rokers samen met vele anderen 28 dagen stoppen met roken. Daarbij is ondersteuning te verkrijgen. Gaat u de uitdaging aan? Meld u aan, kijk op www.stoptober.nl

Ongeveer 50.000 Nederlanders stoppen met roken tijdens Stoptober. Daarvan blijft 70% blijvend gestopt.

Hoe werkt het?

Als u mee doet, krijgt u 28 dagen lang ondersteuning en tips, een stappenplan en een telefonische hulplijn. In de Stoptober app kunt u uw mijlpalen bijhouden en zien hoeveel geld u bespaart. Ook kunt u in contact komen met medestoppers via social media, want stoppen met roken doet u samen. Wilt u liever persoonlijke begeleiding bij het stoppen? Dan kunt u terecht bij uw huisarts of de praktijkondersteuner.

Stoptober in Barneveld

De gemeente Barneveld staat achter Stoptober en wilt u aanmoedigen om mee te doen met deze landelijke uitdaging. Stoptober past in de doelstellingen die de gemeente samen met verschillende maatschappelijke organisaties heeft vastgesteld in het Gezonde Leefstijl Akkoord Barneveld.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel