A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
17 september 2023 17:16


Zonnige 90ste editie Floralia Voorthuizen
Foto: Zonnige 90ste editie Floralia Voorthuizen
De Schildpad (plastic soep) winnaar bij de jeugd. Foto: Sierou de Vries

- 90 jaar geleden was de Floralia in Voorthuizen een kleine tentoonstelling. Vandaag de dag is het een groots evenement, waarvan de bloemencorso een groot onderdeel van uitmaakt. Sinds 2 jaar is de Floralia corso zelfs onderdeel van het Unesco immaterieel erfgoed. Voor heel Voorthuizen is de Floralia één van de hoogtepunten van het jaar. Zaterdag 16 september gaf de zon een extra gouden randje aan de dag. Alle wagens en karren waren op tijd klaar voor de optocht, al was het in sommige wijken nachtwerk geworden. Terwijl de kinderen op hun wagens, achter de burgemeester stonden te wachten op het startschot, gaf Van der Tak nog aan hóe belangrijk dat sámen werken, die saamhorigheid is voor Voorthuizen. "Dat ís Voorthuizen, samen de schouders er onder! En daar kan ik alleen maar trots op zijn!"

Voordat de optocht echt mocht starten werden er eerst de prijzen uitgereikt voor kinderen. Wethouder Mijntje Pluimers gaf iedere winnaar een medaille. De grote winnaar bij de kinderen was 'De Schildpad', de schildpad die duidelijk de problematiek rondom de plastic soep verbeelde en waar de kinderen met grijpers en vuilniszakken naast liepen om het afval op straat direct op te ruimen. Een dag weg naar het Open Lucht museum konden de winnaars mooi in hun zak steken, om daarna echt aan de optocht te beginnen.

Voor de nodige reparatie - Foto: Sierou de Vries

Nadat iedereen de prachtige corsowagens met het thema 'Fout' op het Bunckmanplein heeft kunnen bewonderen, stonden de mensen ook rijen dik langs de route om alles in de optocht te kunnen zien. Van Foute muziek, tot Foute Kerst, tot Foute stripfiguren... viel zo in volle glorie te bewonderen.

Een sfeerverslag van de middag vindt u hier:

Wilt u een groot aantal foto's van de middag bekijken? Die kunt u hier vinden:

Wie genoeg had van al de bloemenpracht kon nog een wandeling maken over de braderie of op één van de vele drukke terrasjes een plekje zoeken voor een verkoelend drankje.

Voor het eerst dit jaar was er een VIP-tribune waar alle hoogheden uitgenodigd waren, alvorens ze mee gingen rijden in de stoet, maar waar ook op mooie prominente plekken genodigden zaten, met een mooie eerste rangs zicht op de wagens en de kinderoptocht.

Een nieuwe route, wat soms nog wat tot opstopping en gaten leidde. Maar om 17.00 uur was zo'n beetje iedereen weer terug op het plein. Zo was er nog even tijd om bij te komen en voor te bereiden op de avondroute.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

 Nieuws 

bloemencorso voorthuizen voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie