A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jos van der Lelie
17 september 2023 21:00


Vrouwen Sparta Nijkerk uitgeschakeld voor beker
Foto: Vrouwen Sparta Nijkerk uitgeschakeld voor beker
De euforie van vorige week is na het verlies dit weekend wat getemperd. Foto: Aangeleverd

- De vrouwen van Sparta Nijkerk zijn er niet in geslaagd om de knock out fase van de KNVB beker te bereiken. In Houten werd met 3-1 verloren van Delta Sports ’95.

Na de fraaie overwinning van afgelopen week op hoofdklasser Sporting ’70 VR1, stond nu de uitwedstrijd tegen competitiegenoot Delta Sports ’95 VR1 op het programma. De opstelling werd ten opzichte van vorige week veranderd, omdat met het ook op de competitiestart volgende week wat zaken werden uitgeprobeerd. Dit pakte echter niet goed uit. Delta Sports was meer gefocust waardoor de Spartanen werden afgetroefd in de duels en niet aan voetballen toekwamen.

In de 14e minuut kwam de ploeg uit Houten op voorsprong door een kopbal uit een corner bij de 2e paal. Een fout in de opbouw bij Sparta Nijkerk zorgde ervoor dat het na 23 minuten 2-0 stond. Delta Sports hanteerde veel de lange bal en had een aantal balvaste speelsters in de gelederen. Sparta Nijkerk ging hier niet goed mee om. Er was te weinig samenhang tussen de linies.

Na rust met wat omzettingen ging het beter. De wedstrijd was in evenwicht en aan beide kanten waren een aantal kansen te noteren. Zo had Jolien van Looijengoed pech met een schot op de lat. De tijd verstreek en Sparta Nijkerk probeerde er nog een slotoffensief uit te persen door Elvira Dokter naar voren te schuiven als extra spits. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op. Delta Sports profiteerde zelfs nog van de ruimte die vrij kwam en maakte in blessuretijd heel fraai de 3-0. Meteen na de aftrap wist Ilse Martens nog tegen te scoren, maar dat was puur voor de statistieken.

De Spartanen eindigen zo op de 3e plaats in de poule en gaan verder bekeren in de districtsbeker, waar het vorig jaar de halve finale haalde.

Volgende week zaterdag 23 september start de competitie met een thuiswedstrijd tegen IJFC VR1. Dan zal moeten blijken of de puzzelstukjes van de voorbereiding in elkaar gaan vallen tot een hecht collectief dat moeilijk is te verslaan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Houten  Nijkerk Sport 

sport nijkerk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie