Geschreven door Jos van der Lelie
17 september 2023 21:21

Winst in "Nijkerkse derby" gaat naar Hoevelaken
De punten in de "Nijkerkse derby" gaan naar Hoevelaken. Foto: Sparta/Djops

- De "Nijkerkse derby" is voor de korfballers van Sparta/Djops teleurstellend verlopen. Telstar/Schoonderbeek trok met 15-18 aan het langste eind en nam de punten mee naar Hoevelaken. Vooral een zwakkere eerste helft heeft Sparta/Djops de das omgedaan.

Een zonnig weertje en een affiche met twee clubs uit dezelfde gemeente. Normaal gesproken ideale ingrediënten voor een spannende pot korfbal. Waar Sparta/Djops vorige week een goede seizoensstart kende (11-14 winst bij Exakwa), begon de competitie voor de club uit Hoevelaken teleurstellend met een nederlaag tegen KV Elburg. Telstar/Schoonderbeek was er duidelijk op gebrand om in de tweede wedstrijd wel een goed resultaat neer te zetten.

Waar Telstar uitstraalde graag met de punten naar Hoevelaken te keren, begon het Spartaanse achttal zwak en moeizaam aan de wedstrijd. De Nijkerkers werden te vaak afgetroefd in duels en verdedigend werd te weinig gedaan om het aanvalsspel van de Hoevelakers te ontregelen. De uitploeg wist wel raad met de gekregen ruimte en kansen en liep al snel uit naar een comfortabele voorsprong van 6-12 in de rust.

In de tweede helft kwamen de Spartanen beter voor de dag. Er werd meer strijd geleverd en langzaam werd de achterstand verkleind. Telstar bleef echter regelmatig meescoren waardoor de in te halen achterstand te groot bleek voor Sparta/Djops. Eindstand: 15-18.

Een teleurstellend vervolg op een goede competitiestart van de Nijkerkers. Volgende week krijgt de ploeg van Brenda Voortman de kans om zich te revancheren. Om 15.30 uur komt KV Elburg op bezoek op Sportpark Luxool, de ploeg dus die vorige week te sterk bleek voor Telstar/Schoonderbeek.