Ankeiler: De gemeente Nijkerk vindt cultuur belangrijk. Hierom heeft de gemeente al jaren een samenwerking met de cultuurmakelaars.

- De gemeente Nijkerk vindt cultuur belangrijk. Hierom heeft de gemeente al jaren een samenwerking met de cultuurmakelaars. De belangrijkste taak van een cultuurmakelaar is het verbinden vraag en aanbod binnen het culturele veld van onder andere de gemeente Nijkerk waardoor het culturele klimaat wordt versterkt met diverse activiteiten voor de inwoners van de drie kernen. Komende vrijdag staat in Hoevelaken de beeldenroute in de planning.

Van het beeld 'de volmaakte mens'van Gerard Overeem tot de ‘wisselsokkel’ waarop elk jaar een ander kunstwerk komt te staan. De gemeente Nijkerk staat vol met openbare kunstwerken die gewoon in de buitenlucht te vinden zijn. De cultuurmakelaars van gemeente Nijkerk, Lenka de Hoogh en Margreet Koele organiseren vrijdag 22 september vanaf 16:00 een wandeling door het hart van Hoevelaken langs de kunstwerken in de openbare ruimte en vertellen het verhaal van de kunstenaars.

De route die gelopen wordt is ongeveer 3 kilometer en start bij Café de Haen aan het plein De Brink in Hoevelaken. Aanmelden voor deze wandeling is mogelijk via [email protected] maar natuurlijk kan op elk moment spontaan aangesloten worden tijdens de wandeling.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel