Lead image 1:
Lead image TXT 1: Veilig vissen bij de Waegh. Foto: Mathilde Dusol.
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Er werd flink verzameld. Foto: Mathilde Dusol.
Lead image 3:
Lead image TXT 3: de Zwerfafvalbrigade. Foto: Mathilde Dusol.
Ankeiler: Op verschillende plekken in de gemeente Nijkerk zijn groepjes gestart om mee te doen met de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar.

- Op verschillende plekken in de gemeente Nijkerk zijn groepjes gestart om mee te doen met de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Elk jaar organiseren vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade en de Lionsclub Nijkerk samen met Profile Ridder en de gemeente een zwerfafvalopruimdag. Door samen leuke activiteiten te doen worden zoveel mogelijk mensen bewust gemaakt van het belang van een schone leefomgeving. Door onder meer het afval rapen, het zoeken naar de happy stones, meedoen met de zwerfbingo en de magneetviswedstrijd zijn velen aangespoord om in actie te komen tijdens de World Cleanup Day. Wethouder René Windhouwer was de hele ochtend van de partij.

Opvallend dit jaar is dat er duidelijk veel minder flesjes en blikjes gevonden werden. Omdat er nu statiegeld wordt geheven op blikjes en flesjes wordt er minder in de natuur achtergelaten. Een ander positief punt is dat de Nijkerkse Zwerfafvalbrigade is uitgebreid naar ruim 400 leden. De leden van de Zwerfafvalbrigade pakken regelmatig afval van de straten en uit de natuur. Sommige leden doen dat zelfs wekelijks. Dit zorgt ervoor dat de omgeving van Nijkerk jaar schoner is dan een paar jaar geleden. Toch zijn er tijdens de World Cleanup Day opnieuw veel zakken zwerfafval verzameld. En er waren bijzondere vondsten als 3 fietswrakken die uit het water werden gehaald. Ook tijdens het magneetvissen zijn metalen voorwerpen opgevist. Samen aan de slag voor je eigen leefomgeving is leuk en daar was iedereen het over eens zaterdag. De ochtend werd afgesloten met iets lekkers voor iedereen en de prijsuitreiking van de wedstrijdjes.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel