Ankeiler: Op 27 november is het weer volle maan. Op zaterdag 25 november 2023 kunt u deze volle maan beleven in de bossen rond het Wekeromse Zand.

- Op 27 november is het weer volle maan. Op zaterdag 25 november 2023 kunt u deze volle maan beleven in de bossen rond het Wekeromse Zand. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren dan een volle maan wandeling en nemen u mee in een gebied dat normaal na zonsondergang niet toegankelijk is.

U gaat met de boswachter mee naar het donkere bos rond het Wekeromse zand. U zult zich verbazen over hoe licht het is als we daarna vanuit het donkere bos het zand op gaan. De boswachter helpt u de geluiden van het ons omringende bos in de nacht te herkennen. Geritsel in de bladeren, wild op het zand en misschien roepende bosuilen. Juist door die geluiden zult u merken dat een wandeling die u overdag al vaker hebt gemaakt gedurende de nacht opeens geheel anders kan zijn. Probeer het eens en loop mee met de boswachters. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Tip van de boswachter: Omdat het in het bos best donker kan zijn is het aan te raden een (klein) zaklampje mee te nemen. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat. Deze wandeling is niet geschikt voor kleine kinderen onder de 12 jaar en mensen die slecht ter been zijn. Honden zijn verboden.

Ga voor meer informatie en online reserveren naar www.glk.nl/excursies.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel