Lead image 1:
Lead image TXT 1: de Jury. Foto: Patrick Kelderman
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Joan Kols neemt de veer in ontvangst. Foto: Patrick Kelderman
Lead image 3:
Lead image TXT 3: singer-songwriter Sabien Bouw. Foto: Patrick Kelderman

- Op dinsdag 14 november werd in de Barneveldse bieb de nieuwe dorpsdichter gekozen. Nadat de vijf kandidaten ieder twee gedichten voor mochten dragen, verkoos de jury samen met de aanwezige bezoekers Joan Kols als nieuwe dorpsdichter van Barneveld

Nadat Brigitte Veltman vijf jaar lang de Barneveldse dorpsdichter is geweest, was het tijd om de schrijvende veer over te dragen.
Op deze avond werd zij in de Barneveldse bibliotheek nog wel in het zonnetje gezet en kreeg ze uit handen van wethouder Mijntje Pluimers-Foeken nog een aantal bedankjes overhandigd. Vervolgens was het de beurt aan de vijf kandidaat dorpsdichters om de jury en het aanwezige publiek te overtuigen van hun kunde.
De kandidaten waren Joan Kols, Joyce Wagensveld, Peter Bun, Maria Boonzaaijer en Myra Steens.
Zij brachten stuk voor stuk een gedicht uit het eigen archief, werden kort geïnterviewd door de lokale journalist Erik Roest en mochten als afsluiter een gedicht brengen, gericht op de actualiteit.

Stemmen

De jury sloot zich op voor overleg en het aanwezige publiek kon stemmen door middel van het inleveren van veren. Deze veren kregen zij eerder de avond van de organisatie bij het betreden van de bibliotheek. Terwijl het juryoverleg nog even door ging, bracht de in Garderen geboren singer-songwriter Sabien Bouw de muzikale noot van de avond.

Het ei is gelegd

Rond negen uur 's avonds was de jury er uit en kon, met volledige overtuiging, bekend gemaakt worden dat Joan Kols de komende periode de dorpsdichter van Barneveld is.
Deze verkiezingen werden georganiseerd door de gemeente, Literair Café Barneveld en Stichting Fonds 1845.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].