Ankeiler: De koude en donkere maanden staan weer voor de deur en dan is blijven fietsen soms best een uitdaging.

- De koude en donkere maanden staan weer voor de deur en dan is blijven fietsen soms best een uitdaging. De regio Foodvalley wil graag iedereen stimuleren de fiets te blijven pakken en organiseert van 1 tot 25 december samen met fietsstimuleringsprogramma Love to Ride "het Bikkelseizoen".

Tijdens deze weken in december daagt Regio Foodvalley iedereen uit om met de fiets naar het werk te komen en/of voor korte ritjes de fiets te pakken. Met elke fietsrit die tijdens deze weken op Love to Ride wordt geregistreerd, zijn leuke prijzen te winnen. Op een aantal plekken in de regio is tijdens het Bikkelseizoen een fietsmonteur aanwezig waar fietsers gratis hun fiets kunnen laten controleren. De monteur geeft advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar gemaakt kan worden voor nog vele kilometers in de buitenlucht. Een kleine reparatie kan direct (tegen betaling) worden uitgevoerd. Denk aan vervanging van een batterij, remkabel, remblokje of lampje. Het programma van het Bikkelseizoen is binnenkort te vinden op de website en social media kanalen van Regio Foodvalley Slim op weg.

Werken aan vitaliteit

Werkgevers en werknemers gaan tijdens het Bikkelseizoen én door hun deelname aan Love to Ride op een leuke manier aan de slag met CO2-reductie en zorgen voor vitale collega’s binnen de organisatie. Op deze manier:

  • Besparen organisaties en werknemers geld en brengen zij de vervoerskosten omlaag
  • Dragen zij bij aan een beter milieu
  • Verbeteren zij de algehele conditie van medewerkers

Platform Love to Ride

Regio Foodvalley werkt samen met Love to Ride. Love to Ride is een internationaal succesvol fietsprogramma waar medewerkers, afdelingen en organisaties fietschallenges kunnen aangaan en mooie prijzen kunnen winnen. Iedereen kan gratis meedoen. Aanmelden kan op Love to Ride: https://www.lovetoRide.net/foodvalley. Door middel van de gratis te downloaden communicatie toolkit van Love to Ride kunnen deelnemers hun collega’s moriveren om ook mee te doen. De toolkit kun je hier downloaden.

Werk maken van fietsstimulering

Wil je als organisatie fietsen van en naar het werk stimuleren, dan biedt Regio Foodvalley Slim op weg hierbij ondersteuning. Mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris bespreekt op aanvraag met organisaties de mogelijkheden. Interesse in een intakegesprek? Neem contact op met Pieter Keeris via [email protected] of telefoon: 06-1500 6728.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel