A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen, RTV Nunspeet
20 november 2023 14:55


"Samen Sterker in Lokaal Nieuws": Lokale omroepen in regio Veluwe Randmeren starten samenwerking
Foto:

- De lokale omroepen A1 Mediagroep, Loco Media Groep, LOEmedia en RTV Nunspeet gaan vanaf 1 januari 2024 de krachten bundelen om te komen tot een nog betere nieuwsvoorziening voor de inwoners van Veluwe-Noord. Deze samenwerking is een impuls voor de lokale nieuwsvoorziening in Barneveld, Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Elburg.

Deze samenwerking richt zich in eerste instantie tot de oprichting van een gezamenlijke streekredactie, die zich zal focussen op nieuws uit de acht gemeenten van de streek. De omroepen nemen deze stap voorwaarts, omdat het de omroepen in staat stelt nog beter lezers, luisteraars en volgers te voorzien van urgent, uniek en relevant nieuws uit hun eigen omgeving.

Meer lokaal nieuws.

De omroepen kijken uit naar de samenwerking in de streek. "Door samen te werken zijn wij beter in staat een volwaardig nieuwsaanbod te brengen uit onze regio. Ook zal de komst van professionele redacteuren ervoor zorgdragen dat de continuïteit van de nieuwsvoorziening geborgd is. Zo kunnen wij nog beter de focus houden op het lokale nieuws, daar ligt onze kracht en zijn wij van toegevoegde waarde. Wij kijken ernaar uit om dit met elkaar tot een succes te maken" aldus Medi Holstege van RTV Nunspeet.

Subsidie

Voor deze samenwerking hebben de omroepen subsidie ontvangen van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ). De subsidieregeling creëert kansen voor lokale publieke media-instellingen om zich (verder) te professionaliseren, zowel journalistiek-inhoudelijk als op organisatorisch vlak.

De stap naar deze samenwerking komt niet uit het niets. De omvorming van ruim 200 lokale omroepen naar 80 streekomroepen is onderdeel van de nieuwe mediawet, die in 2026 gestalte moet krijgen in een versterkt publiek omroep bestel. Minder versnippering en meer kwaliteit in omroepwereld is daarbij het doel.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Best  Elburg  Ermelo  Harderwijk  Nijkerk  Nunspeet  Oldebroek  Putten Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie