Ankeiler: Op vrijdagavond 26 augustus vindt de vierde editie van het Raadhuispleinconcert plaats.

- Op vrijdagavond 26 augustus vindt de vierde editie van het Raadhuispleinconcert plaats. Het zomeravondconcert dat op initiatief van BVD advocaten en in samenwerking met Muziekschool Barneveld plaatsvindt, werd voor het laatst gehouden in 2019. Nieuw dit jaar is een vocaal voorprogramma door Naomi Hoogenraad (solozang) en Astrid Krause (piano) van Muziekschool Barneveld.

Rode draad door het programma vormt de 40e symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart. Dit bekende stuk met zijn overbekende openingsnoten zal bij velen een ultiem gevoel van ontspanning oproepen. Dat geldt natuurlijk ook voor het romantische Salut d’amour van Edward Elgar of het opgewekte Vioolconcert in D van Felix Mendelssohn Bartholdy. Tijdens het Raadhuispleinconcert brengen de musici van Ars Musica muziek ten gehore waarvan elke klassieke muziek-liefhebber zal genieten. Licht en luchtig en af en toe lichtvoetig en een tikje opzwepend.

Het concert vindt plaats op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis en het kantoor van BVD advocaten. Het voorprogramma met de musici van de Muziekschool start om 19.45 uur. Vanaf 19.30 kunnen belangstellenden plaatsnemen; er zijn voldoende stoelen beschikbaar, maar meeluisteren ‘langs de lijn’ mag natuurlijk ook. De organisatie hoopt dat vele Barnevelders de verleiding niet kunnen weerstaan om een heerlijk avondje muziek mee te maken. Om 20.00 uur start het hoofdprogramma. Burgemeester Jan Luteijn zal het concert openen; Gert Bomhof verzorgt de presentatie. Het concert is gratis toegankelijk.

Meer informatie: www.raadhuispleinconcert.nl, instagram: raadhuispleinconcert en facebook: raadhuispleinconcert

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Deel dit artikel