Stoutenburg on Wheels. Foto:

Stoutenburg on Wheels. Foto:

STOUTENBURG-NOORD - Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, wordt Stoutenburg on Wheels gehouden. Na twee jaar wachten kan men in onze omgeving eindelijk weer genieten van een leuk autosport evenement. Er is een vol programma, want naast de gewone autocrossklassen komen ook de Crosskarts aan de start. Natuurlijk ontbreken de sensationele Quads niet. Iedereen rijdt minstens driemaal, met als afsluiting de finales.

Diverse rijders komen aan de start in meerdere klassen met standaard voertuigen. Voor de lokale rijders is het de enige kans om hun rijkunsten dichtbij hun woonplaats aan hun fans te kunnen tonen. Veel spektakel wordt verwacht in de Sprintklasse. Ook in deze bijzonder snelle klasse komen diverse streekrijders aan de start.

Quadrijders

De quadrijders zullen demonstraties geven met hun machines. Er wordt gereden in diverse klassen, waarbij met name de klasse met de jongste rijders en rijdster voor aandoenlijke taferelen zorgt.

Crosskarts

De zijn speciaal gebouwde bolides worden aangedreven door de motor van een 2CV auto. Ondanks het ontbreken van bruut vermogen, wordt er in deze klasse iedere keer weer veel spektakel geboden.

Locatie

De wedstrijden beginnen om 12.00. Het evenement wordt gehouden aan de Zwarte Goorderweg, een zijweg van de Stoutenburgerlaan, dichtbij het station van Hoevelaken. De route naar het evenement is met pijlen aangegeven. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Natuurlijk is er catering aanwezig met de nodige versnaperingen.


Nadere informatie en de laatste ontwikkelingen zijn te vinden op de Facebookpagina van de organisatie.

Deel dit artikel