Bijna negentig trekkers vormden maandagavond een hart voor een ernstig zieke collega. Foto: Bram de Wild

Bijna negentig trekkers vormden maandagavond een hart voor een ernstig zieke collega. Foto: Bram de Wild

ZWARTEBROEK - Een bijzonder gezicht op een weiland in Zwartebroek: bijna negentig trekkers vormden daar maandagavond een hart voor een ernstig zieke collega.

Op dronebeelden is te zien hoe de boeren hun koplampen en zwaailichten richten op de trekker van collega Elibert van Maanen (49), die in het midden van het 'trekkerhart' staat opgesteld. De trekker is echter leeg, want door zijn ziekte is Van Maanen voor langere tijd opgenomen in het ziekenhuis.

"De actie is prachtig geworden, boven verwachting", vertelt medeorganisator Jolanda van de Pol. "Toen we het voorbereidden dachten we dat er misschien dertig trekkers op af zouden komen, maar dat zijn er bijna negentig geworden. De emoties zitten zo hoog, ik kreeg er kippenvel van om al die mensen zo saamhorig te zien."

Bekijk hier de beelden van de actie:

Ernstig ziek

"Elibert is ernstig ziek en strijdt voor zijn gezondheid", vervolgt Jolanda. "Vorige week liet hij doorschemeren dat het niet goed met hem gaat. Toen hebben we deze actie georganiseerd, alle betrokkenen zijn vrienden en collega's uit de buurt. We hebben het vanochtend aan hem laten zien, dat heeft hem heel goed gedaan."

Deel dit artikel