Geschreven door Kees van de Heuvel
2 oktober 2022 9:40

Veensche Boys met grote cijfers langs Lunteren
Veensche Boys wint van Lunteren. Foto: Kees van de Heuvel

- Veensche Boys heeft haar eerste overwinning in de competitie op zak. Het team van hoofdcoach Erik Assink won zaterdag 1 oktober met 5-1 van Lunteren. Goals waren er van Danny Brouwer (2x), Arslan Gümüs (2x) en Tom van Donselaar

De tegenstander uit Lunteren begon aanvankelijk erg offensief. Het was duidelijk te merken dat de opponent flink was versterkt met zeven nieuwe spelers. Toch was het Veensche Boys dat op voorsprong kwam. Na dik een kwartier zaaide verdediger Steven van Zanten bij een corner onrust bij de keeper van Lunteren waarna Danny Brouwer de bal voor het inschieten had.

Lunteren hield voordien de linies kort op elkaar met als doel het spel van Veensche Boys te ontregelen, maar het team ging na de goal van Veensche Boys steeds minder gedisciplineerd spelen. Tom van Donselaar kon namens de Blauwe Helden met een onvervalste omhaal al bijna de 2-0 scoren en die goal viel alsnog na een half uur spelen. Doelpuntenmaker Arslan Gümüs werd de bal prima via dezelfde Van Donselaar op maat bediend. Na rust kende Veensche Boys een wat onrustige herstart omdat Lunteren gebrand was op de goal, maar de wedstrijd kantelde al snel in het voordeel van Veensche Boys. Via zijn buik scoorde Danny Brouwer de 3-0.

Toen Julian Buitenhuis het veld betrad als invaller was het hek helemaal van de dam. Hij dolde zijn tegenstanders dat het een lieve lust was en daarvan profiteerden Arslan Gümüs en Tom van Donselaar die in de rebound wisten te scoren. Veensche Boys had zelfs naar 8-0 kunnen uitlopen, maar dat zou iets te geflatteerd zijn geweest. In de laatste minuut redde Jeffrey Pater de eer van Lunteren (5-1).